Powered by

Oριακή αύξηση της απασχόλησης στην Κύπρο

Το ποσοστό της απασχόλησης στην Κύπρο κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015 αυξήθηκε κατά 0,1% έναντι του προηγουμένου τριμήνου και κατά 0,3%% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.

Στην ευρωζώνη η απασχόληση αυξήθηκε κατά 0,3% και στην ΕΕ συνολικά κατά 0,2% το δεύτερο τρίμηνο του 2015 έναντι του προηγουμένου τριμήνου, ενώ συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014 η αύξηση ήταν 0,8% και 0,9% αντιστοίχως.

Η Πορτογαλία (+1,3%) κι η Ελλάδα (+1,2%) κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση της απασχόλησης στο δεύτερο τρίμηνο του 2015 συγκριτικά με το πρώτο, ακολουθούμενες από την Ιρλανδία και την Ισπανία (αμφότερες +0,9%), την Εσθονία (+0,8%), το Λουξεμβούργο και τη Σλοβακία (αμφότερες με +0,7%). Μείωση στην απασχόληση κατέγραψαν η Φιλανδία (-0,3%), το Ηνωμένο Βασίλειο (-0,2%), η Βουλγαρία κι η Λιθουανία (αμφότερες -0,1%).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«ΘΑλΕΙΑ2021-2027»: Θεμελιώνοντας μια καλύτερη Κύπρο με τη στήριξη της Ε.Ε.
Ανοδικά έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Γ. Παπαναστασίου: Δεν είναι επιτήδειος ουδέτερος και στηρίζει τη σύσταση νέου Συνεργατισμού η Κυβέρνηση
Σχεδόν μηδενικός ο πληθωρισμός στην Κύπρο τον Απρίλιο-Πού οφείλεται η μείωση
Στο σκαμνί η Κύπρος γιατί δεν έδωσε τις απαραίτητες εξουσίες στον συντονιστή για ψηφιακές υπηρεσίες
Σε μπελάδες η Κύπρος-Ένα βήμα πριν το Δικαστήριο Ε.Ε. για εμπορία εκπομπών στις αερομεταφορές και κυβερνοασφάλεια
Δεν σηκώνουν ΑΤΑξίες η οικονομία και το επιχειρείν-Μονόδρομος ο εκσυγχρονισμός του θεσμού
Με αμελητέα άνοδο έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Εκστρατεία από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας στη μεταποίηση τον Μάιο και τον Νοέμβριο
Κρίσιμες για την οικονομία η δημοσιονομική πειθαρχία και οι επενδύσεις-Οι συστάσεις του ΣΟΑΚ