Νέο πρόγραμμα τουρισμού από το Πανεπιστημίο UCLan

Τον ερχόμενο Οκτώβριο, η Σχολή Διοίκησης του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus εισάγει ένα νέα πρόγραμμα το MA Internship in International Tourism, Hospitality and Event Management. Το διεθνούς εμβέλειας πρόγραμμα έχει στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης της σταδιοδρομίας των επαγγελματιών στους τομείς της φιλοξενίας και του τουρισμού, καθώς και στην ανταπόκριση στις επαγγελματικές ανάγκες των φιλόδοξων, νέων οι οποίοι επιθυμούν να εργαστούν στην αναπτυσσόμενη βιομηχανία της φιλοξενίας, του τουρισμού και των εκδηλώσεων.

Μετά από διαβουλεύσεις με τα ενδιαφερόμενα μέρη και τους εμπειρογνώμονες σε όλους τους τομείς της τουριστικής βιομηχανίας, αυτή η πρωτοβουλία έχει σχεδιαστεί με ιδιαίτερη έμφαση στην απασχολησιμότητα εντός του αναδυόμενου διεθνούς τομέα των υπηρεσιών. Συγκεκριμένα οι φοιτητές θα μπορούν να αναπτύξουν τις ικανότητες διαχείρισης που θεωρούνται απαραίτητες για μια επιτυχημένη καριέρα στον απαιτητικό και δυναμικό κλάδο της φιλοξενίας και του τουρισμού. "Το στοιχείο της πρακτικής άσκησης τοποθετεί τον φοιτητή σε πλεονεκτική θέση και σε συνδυασμό με σημαντικά «hands-on» μαθήματα και ενότητες, αναμένεται να αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων, οι οποίες θα μπορούν να προσαρμοστούν στους ατομικούς του στόχους σταδιοδρομίας και τα προσωπικά ενδιαφέροντα με έναν τρόπο ευέλικτο" αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εκτός από τις διαλέξεις σε μορφή σεμιναρίων, τα μαθήματα θα εμπλέκουν ηγέτες της βιομηχανίας και επαγγελματίες μέσω διαδραστικών εργαστηρίων και φόρουμ, σεμιναρίων «live testimonial» και επισκέψεων σε πρότυπα ξενοδοχεία και τουριστικά εγχειρήματα. Παράλληλα, τονίζεται: "Οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν άφθονη έκθεση σε διεθνείς εμπειρίες και βέλτιστες πρακτικές και τις τελευταίες τάσεις στο χώρο και σίγουρα θα επωφεληθούν από τις ευκαιρίες δικτύωσης στο πανεπιστήμιο και τις πολυάριθμες επιπρόσθετες δραστηριότητες που η Σχολή Επιχειρήσεων και Διοίκησης και το Κέντρο Επιχειρηματικότητας οργανώνουν με διάφορους εταίρους (π.χ. Πανόραμα Καινοτομίας, Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Ιδέας με βραβεία αξίας 2.500 ευρώ). Τέλος, δεδομένου ότι η αξιολόγηση θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε αληθινά «projects», μελέτες και έρευνες, θα υπάρξουν ευκαιρίες για περισσότερους φοιτητές, να κερδίσουν, πέραν από τη μάθηση, επιπρόσθετο εισόδημα/αμοιβή μέσω των consultancy projects and της επιχειρηματικότητας".

Το πρόγραμμα  μπορεί να ολοκληρωθεί σε ένα έτος (πλήρης φοίτηση) ή δύο χρόνια (μερική φοίτηση) και είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Υπάρχουν διαθέσιμες διάφορες υποτροφίες για ντόπιους και ξένους φοιτητές, με βάση αξιοκρατικών κριτηρίων.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus στο www.uclancyprus.ac.cy ή να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εισδοχής Φοιτητών στο 24 694004/05 ή ηλεκτρονικά στο admissions@uclancyprus.ac.cy.

Δειτε Επισης

Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Ανανωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024
Action Global Communications: Απέσπασε 10 βραβεία Carob και κατέκτησε την πρωτιά στην κατηγορία Digital με 3 χρυσά βραβεία
Συνεχίζονται οι διαλέξεις της ΕΚΚ σε σχολεία στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή