Powered by

Bloomberg: Αύξηση επιτοκίων στην Αγγλία βλέπουν επενδυτές

Οι επενδυτές πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται για αύξηση των επιτοκίων από τις αρχές του 2016, καθώς η Τράπεζα της Αγγλίας αποστασιοποιείται από την τελευταία αναταραχή στις αγορές, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg επικαλούμενο αναλυτές.

Ειδικότερα, πάνω από τα 2/3 των οικονομολόγων που έλαβαν μέρος στην μηνιαία δημοσκόπηση του Bloomberg, ανέφεραν πως η αποδυνάμωση των προοπτικών της κινεζικής οικονομίας δεν είναι αρκετή για να αποτρέψει τους αξιωματούχους να αποσύρουν τα έκτακτα μέτρα νομισματικής πολιτικής που βρίσκονται σε ισχύ από το 2009. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την άποψη των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής πως είναι πρώιμο να προσαρμόσουν το outlook τους ενόσω παραμένει σε τροχιά η επέκταση των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ η BOE διατήρησε αμετάβλητο στο ιστορικό χαμηλό του 0,5% το επιτόκιο την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ian McCafferty ψήφισε την αύξησή του. Από την πλευρά του ο Kristin Forbes δήλωσε την Παρασκευή πως τα επιτόκια είναι καλύτερο να αυξηθούν νωρίτερα από ότι αργότερα και ο Martin Wale έγραψε σε άρθρο του πως τα επιτόκια πρέπει να αυξηθούν σχετικά σύντομα επειδή ο πληθωρισμός μπορεί να ξεπεράσει τον στόχο του 2% σε 2-3 χρόνια από τώρα.

Οι οικονομολόγοι που έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση του Bloomberg κάνουν λόγο για αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης κατά το πρώτο τρίμηνο. Ωστόσο, οι αγορές δεν φαίνονται ακόμα σίγουρες για κάτι τέτοιο, με τα futures να τιμολογούν πλήρως αύξηση επιτοκίων το β’ εξάμηνο του έτους.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων