Powered by

Ευρωζώνη: Αύξηση 0,6% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο

Τη μεγαλύτερη αύξησή της από τον περασμένο Φεβρουάριο εμφάνισε η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη. Άνοδο εμφάνισε σε τρεις από τις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες της.

Η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη εμφάνισε τον Ιούλιο μεγαλύτερη αύξηση από ό,τι είχαν εκτιμήσει οι αναλυτές, αφού παρουσίασε άνοδο σε τρεις από τις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες της. Σύμφωνα με έκθεση της ΕΕ που επικαλείται το Bloomberg.

Η παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,6% συγκριτικά με τον Ιούνιο, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ανοδικό ποσοστό από τον περασμένο Φεβρουάριο και μετά, καθώς και διπλάσιο σε σχέση με τις προσδοκίες των αναλυτών που είχε συμβουλευτεί το Bloomberg. Σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,9%.

Όπως σχολιάζει το πρακτορείο, τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν τη βελτίωση των οικονομικών προοπτικών της ευρωζώνης, αν και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, εφιστά την προσοχή στους κινδύνους που ενέχει η επιβράδυνση των αναδυόμενων οικονομιών. Η οικονομική εμπιστοσύνη έχει αγγίξει υψηλά επίπεδα τεσσάρων ετών, η ανεργία μειώθηκε απροσδόκητα τον Ιούλιο και η ανάπτυξη κατά το πρώτο μισό του έτους ήταν πιο ισχυρή απ' ό,τι είχε αρχικά γνωστοποιηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση που επικαλείται το Bloomberg, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,5% στη Γερμανία, 0,6% στην Ισπανία και 1,1% στην Ιταλία. Αντιθέτως, η γαλλική παραγωγή έπεσε κατά 0,8%, έπειτα από προηγούμενη πτώση 0,2% τον Ιούνιο.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων