Powered by

PwC: Αβάσιμες οι κατηγορίες κατόχων αξιογράφων

Δύο ελεγκτικούς οίκους, την PriceWaterhouseCoopers (PWC) και την Grant Τhornton, κατήγγειλε για παραπλάνηση γύρω από την οικονομική κατάσταση της Λαϊκής Τράπεζας, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων. Η PwC δηλώνει πως οι κατηγορίες είναι απολύτως αβάσιμες και αστήρικτες.

Μιλώντας σε συνέντευξη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Φοίβος Μαυροβουνιώτης, κατάγγειλε αρχικά την PWC και την Grant Thornton ότι με διάφορες πράξεις και παραλείψεις τους, που αντίκεινται στα διεθνή λογιστικά πρότυπα, παραπλάνησαν τους καταθέτες, τους κατόχους αξιογράφων, τους επενδυτές και τους μετόχους για την οικονομική κατάσταση της Λαϊκής Τράπεζας, εγκρίνοντας με την υπογραφή τους, τους λογαριασμούς στις ετήσιες εκθέσεις της και τα ενημερωτικά της δελτία.

Αναφορικά με δηλώσεις του Συνδέσμου των Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων, η PwC σημειώνει πως οι έλεγχοι των οικονομικών καταστάσεων που διενήργησε η PwC σε σχέση με τον Όμιλο της Λαϊκής Τράπεζας, έγιναν σύμφωνα με τις επαγγελματικές και νομικές υποχρεώσεις μας, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ελέγχου και τις σχετικές νομοθεσίες. 

Παράλληλα, τονίζει πως η έκθεσή μας επί των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων για το 2011 εξέφραζε την ανησυχία μας σχετικά με τη δυνατότητα της τράπεζας να συνεχίσει τη λειτουργία της ακόμη και μετά την κρατικοποίησή της και τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από τις αρμόδιες αρχές.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της, η PwC κατανοεί την πικρία των ανθρώπων που υπέστησαν την όποια οικονομική ζημία από τη σχέση τους με τη Λαϊκή Τράπεζα. «Απορρίπτουμε όμως ως απολύτως αβάσιμα και αστήρικτα τα όσα δυσφημιστικά ελέχθησαν σε βάρος της PwC. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να συκοφαντήσει και να πλήξει τη μακρά διαδρομή επαγγελματικής ευσυνειδησίας και ακεραιότητας, ενός οργανισμού διεθνούς αξιοπιστίας και κύρους, της PwC Κύπρου, που τιμά τον τόπο μας και συμβάλλει στην οικονομική του ανάπτυξη και θα προστατεύσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο το όνομα, το κύρος και την ιστορία του», καταλήγει η εταιρία στην ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Σημαντικές μεταρρυθμίσεις και σύγχρονα εργαλεία για ενίσχυση διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις
Εβδομαδιαία κέρδη 1,32 στο ΧΑΚ
Παράταση στις δηλώσεις εισοδήματος με πληροφορίες ελεγχόμενων συναλλαγών
ΚΟΕ: Αναθεώρησε στο 3,5%, από 3,0%, την εκτίμηση του για ανάπτυξη το 2024
Στο Υπουργικό πρόταση για παράταση της υποβολής φορολογικής δήλωσης μέχρι και την 30η Νοεμβρίου
Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΣΠΟΔ τον Σεπτέμβριο-Ετήσια αύξηση 1,1%
Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Φεύγουν με εφάπαξ έως και €113.000 έκαστος 936 δημόσιοι υπάλληλοι το 2025-Πέραν των €430 εκ. για συντάξεις
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Η Κύπρος στον δρόμο της ανάκαμψης: Απόλυτη επιτυχία για την 3η ετήσια εκδήλωση ΣΑΑ