Powered by

PwC: Αβάσιμες οι κατηγορίες κατόχων αξιογράφων

Δύο ελεγκτικούς οίκους, την PriceWaterhouseCoopers (PWC) και την Grant Τhornton, κατήγγειλε για παραπλάνηση γύρω από την οικονομική κατάσταση της Λαϊκής Τράπεζας, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων. Η PwC δηλώνει πως οι κατηγορίες είναι απολύτως αβάσιμες και αστήρικτες.

Μιλώντας σε συνέντευξη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Φοίβος Μαυροβουνιώτης, κατάγγειλε αρχικά την PWC και την Grant Thornton ότι με διάφορες πράξεις και παραλείψεις τους, που αντίκεινται στα διεθνή λογιστικά πρότυπα, παραπλάνησαν τους καταθέτες, τους κατόχους αξιογράφων, τους επενδυτές και τους μετόχους για την οικονομική κατάσταση της Λαϊκής Τράπεζας, εγκρίνοντας με την υπογραφή τους, τους λογαριασμούς στις ετήσιες εκθέσεις της και τα ενημερωτικά της δελτία.

Αναφορικά με δηλώσεις του Συνδέσμου των Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων, η PwC σημειώνει πως οι έλεγχοι των οικονομικών καταστάσεων που διενήργησε η PwC σε σχέση με τον Όμιλο της Λαϊκής Τράπεζας, έγιναν σύμφωνα με τις επαγγελματικές και νομικές υποχρεώσεις μας, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ελέγχου και τις σχετικές νομοθεσίες. 

Παράλληλα, τονίζει πως η έκθεσή μας επί των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων για το 2011 εξέφραζε την ανησυχία μας σχετικά με τη δυνατότητα της τράπεζας να συνεχίσει τη λειτουργία της ακόμη και μετά την κρατικοποίησή της και τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από τις αρμόδιες αρχές.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της, η PwC κατανοεί την πικρία των ανθρώπων που υπέστησαν την όποια οικονομική ζημία από τη σχέση τους με τη Λαϊκή Τράπεζα. «Απορρίπτουμε όμως ως απολύτως αβάσιμα και αστήρικτα τα όσα δυσφημιστικά ελέχθησαν σε βάρος της PwC. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να συκοφαντήσει και να πλήξει τη μακρά διαδρομή επαγγελματικής ευσυνειδησίας και ακεραιότητας, ενός οργανισμού διεθνούς αξιοπιστίας και κύρους, της PwC Κύπρου, που τιμά τον τόπο μας και συμβάλλει στην οικονομική του ανάπτυξη και θα προστατεύσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο το όνομα, το κύρος και την ιστορία του», καταλήγει η εταιρία στην ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ουσιαστικό βήμα για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία του εθνικού VIS
Στις Βρυξέλλες για τις συνεδριάσεις Eurogroup και ECOFIN ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα στην ατζέντα
Αμελητέες ζημιές στο ΧΑΚ την Παρασκευή, εβδομαδιαία κέρδη
Κωνσταντίνος Κόμπος: Εθνικός στόχος με θετικές προεκτάσεις για την οικονομία η ένταξη στον χώρο Σένγκεν
Σωτήρης Μαρκίδης: Ο στόχος που πέτυχε για δεύτερο συναπτό έτος το Τμ. Φορολογίας-Επιστράφηκε ποσό €25 εκατ.
Σχέδιο κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας για το 2025 από το Υπουργείο Υγείας
Ετήσια αύξηση 4,3% στον δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία το τετράμηνο
Διαγραφή γραμματίων δημοσίου από το ΧΑΚ-Πότε θα σταματήσει η διαπραγμάτευσή τους
Σ. Σοφοκλέους: Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την ανέγερση Πράσινης Τεχνικής Σχολής στον Κόρνο
Γιάννης Γεωργούλας: Ουσιαστικά βήματα σε ψηφιακή πολιτική, έρευνα και καινοτομία-Δημιουργικός ο ρόλος του ΔΗΣΥ