Κάθοδος Πόλυ Χατζηιωάννου στη Λεμεσό

Εξέλιξη των τελευταίων εβδομάδων αποτελεί η λειτουργία γραφείου της εταιρείας παροχής υπηρεσιών πλοιοδιαχείρισης, Safety Management του Πόλυ Χατζηιωάννου. Ο κυπριακής καταγωγής εφοπλιστής εδώ και καιρό σχεδίαζε τη λειτουργία γραφείου και στην Κύπρο, για λόγους που αφορούν τόσο το καλά οργανωμένο επιχειρηματικό περιβάλλον στη Λεμεσό όσο και την σταθερότητα που επικρατεί –πλέον- στην κυπριακή οικονομία ευρύτερα.

Μάλιστα, όπως πληροφορείται το InBusinessNews από καλά ενημερωμένες πηγές τόσο από τη βιομηχανία της ναυτιλίας όσο και από το Υπουργείο Μεταφορών, που έχει την ευθύνη για τον κλάδο, πολλές εταιρείες με βάση την Ελλάδα εξετάζουν το ενδεχόμενο μεταφοράς μέρους των εργασιών τους στην Κύπρο. Παράλληλα, υπάρχει και η τάση λειτουργίας νέων γραφείων στη χώρα, από την οποία το επιχειρηματικό περιβάλλον αξιολογείται ως πιο σταθερό, αξιόπιστο και με μεγαλύτερες προοπτικές.

Σημειώνεται παράλληλα, ότι πολλές εταιρείες με έδρα την Ελλάδα διαθέτουν μεγάλο αριθμό πλοίων με κυπριακή σημαία, παρά το γεγονός ότι εξυπηρετούν άλλες αγορές και λειτουργούν γραφεία σε διάφορες χώρες.

Ποια είναι η Safety Management
Η εταιρεία του Πόλυ Χατζηιωάννου, υιού του γνωστού Κύπριου εφοπλιστή Βάσου Χατζηιωάννου, παρέχει υπηρεσίες πλοιοδιαχείρισης σε εταιρείες που ασχολούνται με τη ναυτιλία. Μεταξύ αυτών είναι και η εταιρεία Safe Bulkers, εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η οποία επίσης ανήκει στον Πόλυ Χατζηιωάννου. Η εταιρεία διαθέτει 36 εμπορικά πλοία, συνολικής χωρητικότητας φορτίου 3,3 χιλιάδων κυβικών τόνων.

Δειτε Επισης

Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Ανανωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024
Action Global Communications: Απέσπασε 10 βραβεία Carob και κατέκτησε την πρωτιά στην κατηγορία Digital με 3 χρυσά βραβεία
Συνεχίζονται οι διαλέξεις της ΕΚΚ σε σχολεία στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Όραμα και αριστεία στην 15η τελετή αποφοίτησης
ΠΔΣ: Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις βασικές αρχές που διέπουν το δικηγορικό λειτούργημα
GNOMI Integrated Communications: Κέρδισε την πρωτιά στα Carob Awards 2024
Επιχειρηματική ανάπτυξη με τις ευλογίες… της ΤΝ
Georgios Leontaris: Στρατηγικές διαχείρισης επενδύσεων στο κύμα των παγκόσμιων αλλαγών