Powered by

JCC: Οι τουρίστες έφεραν το χρήμα τον Ιούλιο

Κατα 8% αυξήθηκαν οι αγορές τουριστών με κάρτες στην Κύπρο που ανήλθαν σε €83,1 εκ. σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Μηδενική αύξηση παρουσίασε κατά τους πρώτους επτά μήνες του έτους η αξία των συναλλαγών με κάρτες στην Κύπρο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της JCC, η αξία των συναλλαγών με κάρτες, μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου, ήταν €1,28 δισ. και κατέγραψε μηδενική αύξηση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τον Ιούλιο η αξία των συναλλαγών με κάρτες εντός Κύπρου κατέγραψε αύξηση 1% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι, και ανήλθε σε €199 εκ.

Αύξηση παρουσίασαν οι πληρωμές στην Κυβέρνηση, σχολεία και κολέγια, εστιατόρια, μπαρ, υπηρεσίες τροφοδοσίας και ασφάλειες. Αντίθετα μείωση καταγράφηκε στις πληρωμές με κάρτες σε πολυκαταστήματα, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, πωλήσεις εξ αποστάσεως και καύσιμα.

Σε ό,τι αφορά τις αγορές και αναλήψεις μετρητών των Κυπρίων στο εξωτερικό σημειώθηκε αύξηση 2% το επτάμηνο, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι, φθάνοντας στα €667,9 εκ., ενώ τον Ιούλιο υποχώρησαν 1%, στα €100,2 εκ.

Μεγάλη αύξηση 11% παρουσίασαν την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου οι αγορές τουριστών με κάρτες στην Κύπρο που ανήλθαν σε €373,6 εκ. Τον Ιούλιο η αύξηση ήταν 8%, με τις αγορές των τουριστών να ανέρχονται σε €83,1 εκ. σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Την ίδια ώρα, εξήμισι και πλέον εκατομμύρια ευρώ ξοδεύτηκαν στα κατεχόμενα και στην Τουρκία τους πρώτους επτά μήνες του έτους, με κάρτες που εκδόθηκαν στις ελεύθερες περιοχές, σύμφωνα με τη JCC.

Το ακριβές συνολικό ποσό ανήλθε σε €6,65 εκ., εκ των οποίων €1,99 εκ. πληρώθηκαν σε ξενοδοχεία, €1,49 εκ. σε αεροπορικές εταιρείες και €1,04 εκ. σε ψυχαγωγικές υπηρεσίες.

Τον Ιούλιο η αξία των συναλλαγών με κάρτες στα κατεχόμενα και στην Τουρκία ήταν €1,23 εκ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δύο οι μνηστήρες για τη διαχείριση του Αστεροσκοπείου Τροόδους-Οι προσφορές που υπέβαλαν
Κλέβει τις εντυπώσεις το νέο Jumbo στη Λευκωσία-Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό του πολυκαταστήματος
Φ. Ρουσουνίδης: Ξεπεράσαμε τα όρια μας για το καλό της βιομηχανίας, να κάνουν δεύτερες σκέψεις οι συντεχνίες
Βλέπει τις συντεχνίες στην ξενοδοχειακή βιομηχανία το Σάββατο ο Παναγιώτου-Ζητά υπευθυνότητα
Γενικό Λογιστήριο: Σημαντικές μεταρρυθμίσεις και σύγχρονα εργαλεία για ενίσχυση διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις
Εβδομαδιαία κέρδη 1,32 στο ΧΑΚ
Παράταση στις δηλώσεις εισοδήματος με πληροφορίες ελεγχόμενων συναλλαγών
ΚΟΕ: Αναθεώρησε στο 3,5%, από 3,0%, την εκτίμηση του για ανάπτυξη το 2024
Στο Υπουργικό πρόταση για παράταση της υποβολής φορολογικής δήλωσης μέχρι και την 30η Νοεμβρίου
Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΣΠΟΔ τον Σεπτέμβριο-Ετήσια αύξηση 1,1%