AXIA: Βραβεύτηκε ως Best Investment Bank-Greece

Η AXIA Ventures Group διακρίθηκε ως η ’Best Investment Bank-Greece’ στα Βραβεία Αριστείας του Euromoney.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η πολύ σημαντική αυτή βράβευση βασίζεται στη συνολική επίδοση της εταιρείας στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής κατά τη διάρκεια του 2014. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, "η διάκριση αυτή επιβραβεύει τις επιτυχημένες συναλλαγές της AXIA που υλοποιήθηκαν σε ένα ευρύ φάσμα οικονομικών υπηρεσιών στις διεθνείς αγορές υπό την καθοδήγηση των έμπειρων στελεχών της εταιρείας. Η δυναμική κατανομή διεθνών κεφαλαίων σε τοπικές αγορές και σε ευκαιρίες ανάπτυξης συνέβαλε σημαντικά σε αυτή την  αναγνώριση".  

Ο Γεώργιος Λινάτσας, Group Managing Director της AXIA, δήλωσε σχετικά: “Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τη διάκριση που λάβαμε από το Euromoney ως ’Best Investment Bank–Greece’. Αυτό το βραβείο αναγνωρίζει την ικανότητα μας να συνδυάζουμε τη διεθνή παρουσία με τον τοπικό χαρακτήρα μέσα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον. Ταυτόχρονα, παραμένουμε πιστοί στις αρχές μας, οι οποίες αποτυπώνονται σε κάθε έκφανση της επιχειρηματικής μας πρακτικής και αφορούν στη δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων με τους πελάτες μας και στην προάσπιση των αναγκών τους, προσφέροντας τους παράλληλα μοναδική τοπική πρόσβαση σε γεωγραφικές περιοχές όπως η Ελλάδα, η Κύπρος και η Πορτογαλία και σε εξειδικευμένες βιομηχανίες όπως η ναυτιλία και μεταφορές'’.

Όπως αναφέρεται στην έκδοση Ιουλίου 2015 του περιοδικού Euromoney: “Εν μέσω τέτοιας μακροοικονομικής αναταραχής, είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε μια επενδυτική τράπεζα με δραστηριότητες σε Ελλάδα και Κύπρο να έχει προχωρήσει σε σημαντικές προσλήψεις αξιόλογων στελεχών. Πράγματι, η συνολική εμπειρία των στελεχών της AXIA είναι αξιοσημείωτη. Ο Αλέξανδρος Αργυρός, για παράδειγμα, Επικεφαλής του τμήματος Επενδυτικής Τραπεζικής, προέρχεται από τη Morgan Stanley και έχει εργαστεί σε μερικά από τα σημαντικότερα M&A deals στην Ελλάδα. Ανάμεσα στα στελέχη που εντάχθηκαν στο δυναμικό της AXIA το 2014 είναι και ο Ρομπέρτο Μαραντίδης, ο οποίος ανέλαβε Director Επενδυτικής Τραπεζικής το Σεπτέμβριο, έχοντας προηγουμένως εργαστεί ως Director, Investment Banking στον Όμιλο UBS στο Λονδίνο’’.

“Η επιλογή της AXIA βασίστηκε σε ανασκόπηση της ετήσιας απόδοσης της εταιρείας καθώς και στις επιχειρηματικές συναλλαγές της το 2014. Μεταξύ άλλων, η AXIA διετέλεσε adviser της Alpha Bank σε σχέση με την αύξηση κεφαλαίου ύψους €1,2 δισ. μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης τον Απρίλιο,  Bookrunner στη δημόσια αύξηση κεφαλαίου ύψους €2,86 δισ. της Eurobank τον Μάιο, joint underwriter στη δημόσια αύξηση κεφαλαίου της Lamda Development ύψους €150 εκατ., joint financial advisor στην Dolphin Capital Investors σχετικά με επένδυση mezzanine debt ύψους €30.5 εκατ. και joint underwriter στην εισαγωγή στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών ("ΙPO") των Μετοχών της ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε. ύψους €35,1 εκατομμυρίων, την πρώτη τέτοια εισαγωγή από το 2009’’.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εδώ και 25 χρόνια, τα Βραβεία Αριστείας του Euromoney, συνεχίζουν να χαίρουν υψηλής εκτίμησης στον τομέα παροχής οικονομικών υπηρεσιών, καλύπτοντας περισσότερες από 20 διεθνείς κατηγορίες, best-in-class βραβεία σε όλες τις περιφέρειες και τις κορυφαίες τράπεζες σε περίπου 100 χώρες ανά τον κόσμο. Τα βραβεία του Euromoney, βασισμένα σε κριτήρια που έχουν καθοριστεί σε βάθος χρόνου, συνδυάζουν ποσοτικά στοιχεία με αντικειμενική κριτική, στοχεύοντας να τιμήσουν τους οργανισμούς που έχουν προσφέρει υψηλά επίπεδα υπηρεσιών, καινοτομίας και εξειδίκευσης στους πελάτες τους. Τα βραβεία Euromoney ακολουθούν ένα κεντρικό θέμα: αναγνωρίζουν τους οργανισμούς και τα στελέχη που ξεχωρίζουν για την ηγετική τους ικανότητα, την καινοτομία και την ξεχωριστή τους παρουσία στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιούνται.

Δειτε Επισης

Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024
Action Global Communications: Απέσπασε 10 βραβεία Carob και κατέκτησε την πρωτιά στην κατηγορία Digital με 3 χρυσά βραβεία
Συνεχίζονται οι διαλέξεις της ΕΚΚ σε σχολεία στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Όραμα και αριστεία στην 15η τελετή αποφοίτησης
ΠΔΣ: Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις βασικές αρχές που διέπουν το δικηγορικό λειτούργημα
GNOMI Integrated Communications: Κέρδισε την πρωτιά στα Carob Awards 2024
Επιχειρηματική ανάπτυξη με τις ευλογίες… της ΤΝ
Georgios Leontaris: Στρατηγικές διαχείρισης επενδύσεων στο κύμα των παγκόσμιων αλλαγών
Επίσκεψη Συνδέσμου Φίλων του Ινστιτούτου Κύπρου στην ερευνητική υποδομή ΠΡΩΤΕΑΣ