Η Baring Private Equity Asia εξαγοράζει τον όμιλο Orangefield

Η εταιρεία Baring Private Equity Asia (‘Baring Asia’) ανακοίνωσε ότι τα συνδεδεμένα με αυτή επενδυτικά ταμεία έχουν προχωρήσει στην σύναψη συμφωνίας με την AAC Capital Partners για την εξαγορά του ομίλου Orangefield, ένα όμιλο παγκοσμίου εμβέλειας στο χώρο της διαχείρισης επενδυτικών ταμείων (fund administration) και παροχής εταιρικών υπηρεσιών (corporate services).

Η αγοραπωλησία πρόκειται να αποτελέσει την δεύτερη επένδυση της εταιρείας Baring Asia  στον χώρο παροχής εταιρικών υπηρεσιών και υπηρεσιών καταπιστευματοδοχής (corporate and trust services) μετά από την συμφωνία αγοραπωλησίας τον Μάιο του 2015 με τον όμιλο Vistra.

Τα μέρη συμφώνησαν να μην προχωρήσουν στην αποκάλυψη οποιωνδήποτε οικονομικών όρων της αγοραπωλησίας, η οποία βρίσκεται υπό την αίρεση νομοθετικών εγκρίσεων και άλλων συνήθων όρων κλεισίματος.

Σχολιάζοντας την αγοραπωλησία ο Jean Eric Salata, ιδρυτικό μέλος και διευθύνων σύμβουλος της Baring Asia, ανέφερε: ‘Σε αυτό τον ταχέως εδραιωμένο χώρο, νιώθουμε ικανοποίηση που προχωρούμε στην δεύτερη επενδυτική μας κίνηση και προσμένουμε στις ουσιώδεις μελλοντικές ευκαιρίες ανάπτυξης που θα οδηγήσει αυτή η αγοραπωλησία και τα δύο μέρη. Ο όμιλος Orangefield παρουσιάζει εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης, υψηλά πρότυπα διοικητικής οργάνωσης και εξαίρετους υπαλλήλους, αποδεδειγμένα προσοδοφόρες επιδόσεις και εδραιωμένα οργανωτικά πλαίσια. Οι όμιλοι Orangefield και Vistra είναι ένας καλός συνδυασμός σε επίπεδο ικανοτήτων, υπηρεσιών και γεωγραφικής παρουσίας. Μέσω του διευρυμένου δικτύου του ομίλου Orangefield μπορούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε άριστη εξυπηρέτηση των πελατών στοχεύοντας σε εταιρικές υπηρεσίες και υπηρεσίες καταπιστευματοδοχής (corporate and trust services) σε παγκόσμιο επίπεδο’.

Ο Joep Bruins, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Orangefield, σχολίασε: ‘Είμαστε ενθουσιασμένοι για την σύμπραξη με την Baring Asia. Το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο αποδεικνύεται επωφελές για τους παγκοσμίου εμβέλειας ομίλους και αυτή η αγοραπωλησία ενισχύει την ικανότητα μας να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας ανά τον κόσμο. Η αγοραπωλησία θα μας καταστήσει ικανούς να επιτύχουμε πιο γοργά το κοινό μας όραμα στον χώρο’.
Ο όμιλος Orangefield είναι ένας παγκοσμίου εμβέλειας πάροχος ολοκληρωμένων υπηρεσιών διαχείρισης, επενδυτικών ταμείων, εταιρικών και διοικητικών υπηρεσιών με έντονη προσήλωση στα επενδυτικά ταμεία και τις πολυεθνικές εταιρείες. Η εταιρεία έχει έντονη επιχειρηματική παρουσία σε Λουξεμβούργο και Ολλανδία, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 50% των συνολικών εσόδων της για το έτος 2014.

Σύντομη αναφορά στην Baring Private Equity Asia  
Η Baring Private Equity Asia είναι ένας από τις μεγαλύτερες και πιο ισχυρά εδραιωμένες αυτόνομες εταιρείες στην Ασία στον τομέα των ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων (Private Equity Firm) και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επενδυτικά ταμεία τα οποία διαχειρίζονται πάνω από 9 δις δολάρια σε δεσμευμένα κεφάλαια. Η εταιρεία εκτελεί ένα παν-Ασιατικό επενδυτικό πρόγραμμα υποστηρίζοντας οικονομικά εξαγορές από διοικητικά συμβούλια (management buyouts) και παρέχοντας αναπτυξιακά κεφάλαια για την εξάπλωση ή εξαγορά εταιρειών.
Η εταιρεία επενδύει στην Ασία από την ίδρυση της το 1997 και έχει στο δυναμικό της περισσότερους από 110 υπαλλήλους διατηρώντας επτά γραφεία σε Χονγκ Κογκ, Σαγκάη, Πεκίνο, Βομβάη, Σιγκαπούρη, Τζακάρτα και Τόκυο. Η Baring Asia αυτή την στιγμή κατέχει στο χαρτοφυλάκιο της 30 εταιρείες σε όλη την Ασία με συνολικά 95.000 υπαλλήλους και πωλήσεις περίπου 30 δις δολάρια κατά το 2014.

Σύντομη αναφορά στον όμιλο Orangefield
Ο όμιλος Orangefield αποτελεί ένα παγκόσμιο πάροχο εταιρικών υπηρεσιών και υπηρεσιών επενδυτικών ταμείων. Ο όμιλος Orangefield επικουρεί στην εξάπλωση επιχειρήσεων σε νέες και υφιστάμενες αγορές και παρέχει εξειδικευμένες οικονομικές και διαχειριστικές υπηρεσίες σε ταμεία αντιστάθμισης κινδύνου (hedge funds), ταμεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων (private equity funds) και εταιρείες ακινήτων. Οι υπηρεσίες μας που περιλαμβάνουν σύσταση, διαχείριση, συμμόρφωση και διοίκηση μπορούν να δώσουν λύσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πολυεθνικές και εναλλακτικά επενδυτικά ταμεία.

Οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες της Orangefield παρέχονται από τα 34 γραφεία της τα οποία βρίσκονται σε 45 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένου όλων των μεγάλων οικονομικών κέντρων. Με εμπειρία πέραν των 40 χρόνων, μεγάλη γκάμα υπηρεσιών και απλουστευμένες διαδικασίες αποτελούμε τον σύμμαχο των διεθνών επιχειρήσεων.       

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στις υπηρεσίες της Orangefield παρακαλώ αποταθείτε στα γραφεία της Orangefield στην Κύπρο:
Orangefield Cyprus, Προφήτη Ηλία 4, Γερμασόγεια, KIBC, 6ος όροφος, 4046 Λεμεσός/ Κύπρος.
Τ. +357 25 27 27 27
F. +357 25 27 27 28
info.cy@orangefield.com

 

Δειτε Επισης

Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Ανανωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024
Action Global Communications: Απέσπασε 10 βραβεία Carob και κατέκτησε την πρωτιά στην κατηγορία Digital με 3 χρυσά βραβεία
Συνεχίζονται οι διαλέξεις της ΕΚΚ σε σχολεία στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή