Powered by

Mηδενικός ο πληθωρισμός της Γερμανίας

Ο γερμανικός πληθωρισμός παρέμεινε κοντά στο μηδέν για τρίτο συνεχόμενο μήνα εν μέσω πτώσης στις τιμές του πετρελαίου. Οι καταναλωτικές τιμές αυξήθηκαν κατά 0,1% τον Αύγουστο, σύμφωνα με την Ε.Ε.

Η πτώση στα εμπορεύματα και η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας πιέζουν τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη, με την ΕΚΤ να αντιμετωπίζει προβλήματα προς την προώθηση του πληθωρισμού προς τον στόχο της του 2%. Τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι την Πέμπτη δείχνουν πως η αύξηση των τιμών στην νομισματική ζώνη επιβραδύνθηκε στο 0,1%.

Τα μέλη του Δ.Σ. της κεντρικής τράπεζας, Peter Praet και ο αντιπρόεδρος Vitor Constancio ανέφεραν πως οι αξιωματούχοι θα είναι έτοιμοι να δράσουν εάν παρατηρήσουν αλλαγή στα πληθωριστικά ρίσκα.

Η ΕΚΤ ήδη εξαγοράζει κεφάλαια αξίας 60 δισ. ευρώ ανά μήνα λόγω του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης το οποίο θα συνεχίσει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016.

ΠΗΓΗ: newsmoney.gr

Δειτε Επισης

Λευκός Οίκος: Δεν θα μειωθούν μονομερώς οι δασμοί στην Κίνα στο 80%
Επενδύει 10 δισ. δολάρια για να επεκτείνει τον στόλο η IAG–Παρήγγειλε 71 αεροσκάφη
Delta και Korean Air αγοράζουν το 25% της WestJet έναντι $550 εκατ.
Τραμπ: Μειώνει τους δασμούς στη Κίνα στο 80% ενόψει των εμπορικών συνομιλιών
Χρυσός: Σε ανοδική τροχιά με το βλέμμα των traders στη συμφωνία ΗΠΑ-Βρετανίας
Βουτιά 21% για τις εξαγωγές της Κίνας στις ΗΠΑ
Νέο ράλι στην αγορά crypto-Το Bitcoin έσπασε ξανά το φράγμα των 100.000 δολαρίων
Τραμπ: Πολύ μεγάλο deal η συμφωνία με Βρετανία, μας ανοίγει μια τεράστια αγορά-Τα βασικά σημεία
Η λίστα με τα προϊόντα για τα αντίμετρα της Ε.Ε. στις ΗΠΑ αξίας 95 δισ. ευρώ-Προετοιμάζει προσφυγή στον ΠΟΕ
Νέα επίθεση Τραμπ στον πρόεδρο της Fed-«Ο Πάουελ είναι ανόητος»