Powered by

Γ. Βαρουφάκης: Δεν θα λάβω μέρος στις εκλογές

Δεν θα λάβει μέρος στις εκλογές, θα επικεντρώσει, αντίθετα, τις προσπάθειές του στη δημιουργία ενός νέου ευρωπαϊκού δικτύου για να "αποκατασταθεί η δημοκρατία σε όλη την Ευρώπη", δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Ρόιτερς ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης.

"Δεν πρόκειται να λάβω μέρος σε αυτές τις θλιβερές εκλογές", δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς ο κ. Βαρουφάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. 

Παράλληλα, ο Γ. Βαρουφάκης ανακοίνωσε πως θέλει να δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό δίκτυο που θα έχει σκοπό την αποκατάσταση της δημοκρατίας και το οποίο θα μπορούσε τελικά να μετεξελιχθεί σε κόμμα, αλλά για την ώρα είναι μόνο μια ιδέα για την οποία έχει δει ότι υπάρχει πολλή υποστήριξη.

"Αντί να έχουμε κόμματα που διαγωνίζονται σε εθνικά επίπεδο, θα είναι ένα ευρωπαϊκό δίκτυο που θα είναι ενεργό σε εθνικό επίπεδο", είπε. "Δεν είναι κάτι που θα γίνει άμεσα. Είναι κάτι που ψήνεται αργά... κάτι που αποκτά σταδιακά ρίζες σε όλη την Ευρώπη", είπε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κ. Mητσοτάκης: Επιστροφή ενός ενοικίου σε ενοικιαστές κάθε Νοέμβριο και €250 καθαρά σε 1,5 εκατ. συνταξιούχους και ΑΜΕΑ
Νίκος Παπαθανάσης: Μια ακόμη διεθνής αντικειμενική αναγνώριση η αναβάθμιση από Standard & Poor’s
Νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από S&P-Σε ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές το ελληνικό αξιόχρεο
Στις αγορές για άντληση €250 εκατ. το ελληνικό δημόσιο με δεκαετές ομόλογο
Στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο-«Άλμα» 54,5% στο αέριο, «βουτιά» 23,3% στο λάδι
Στα €5,26 δις το εμπορικό έλλειμμα το πρώτο δίμηνο στην Ελλάδα-Μειώθηκε κατά 5,6%
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι υπέρ της ενιαίας αντίδρασης Ε.Ε. απέναντι στους δασμούς Τραμπ
Πόσο θα επηρεάσουν την Ελλάδα οι δασμοί του Τραμπ-Οι επιπτώσεις στις εξαγωγές, ποιοι κλάδοι επηρεάζονται
Οι ελληνικοί προορισμοί με τη μεγαλύτερη αύξηση απευθείας ξενοδοχειακών προκρατήσεων το 2025
Στο 8,6% υποχώρησε η ανεργία στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο