Powered by

ΚΤ Ρωσίας: Ετοιμάζει αποδυνάμωση του ρουβλίου

Την αποδυνάμωση του ρουβλίου βλέπει η ρωσική κεντρική τράπεζα, αφού ο προϋπολογισμός πρέπει να προσαρμοστεί στη χαμηλή τιμή του πετρελαίου. Το ρωσικό νόμισμα είχε τις χειρότερες επιδόσεις στον κόσμο, τους τελευταίους 12 μήνες.

Η Τράπεζα της Ρωσίας εξοικειώνεται με την ιδέα ενός πιο αδύναμου ρουβλίου, καθώς οι τιμές του πετρελαίου που συνεχίζουν να πέφτουν, επηρεάζουν αρνητικά το μεγαλύτερο εξαγωγέα του κόσμου στον τομέα της ενέργειας.

Η κεντρική τράπεζα θα επιτρέψει στο ρούβλι να αποδυναμωθεί σε 80 ανά δολάριο πριν πουλήσει σε ξένο νόμισμα, σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση 26 αναλυτών του Bloomberg. Όπως τόνισαν οι ειδικοί, η τράπεζα θα «χτυπήσει» τα αποθεματικά προκειμένου να σώσει την οικονομία, αν το βαρέλι πέσει στα 40 δολάρια το βαρέλι παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τέλος του χρόνου.

«Την κεντρική τράπεζα δεν την πειράζει η αποδυνάμωση του ρουβλίου, αφού ο προϋπολογισμός το χρειάζεται για να προσαρμοστεί στη χαμηλή τιμή του πετρελαίου», τόνισε ο Vladimir Miklashensky, στρατηγικός αναλυτής στην Danske Bank, προσθέτοντας πως «φαίνεται ότι η Τράπεζα της Ρωσίας έχει γίνει πιο προσεκτική σε ό,τι αφορά στις παρεμβάσεις στην πολιτική σύσφιξη, καθώς αυτά τα μέτρα ιστορικά δεν έχουν φέρει καμία ανακούφιση».

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε το Bloomberg, το ρούβλι έχει καταγράψει τις χειρότερες επιδόσεις στον κόσμο κατά τους τελευταίους 12 μήνες, με την αξία του να πέφτει κατά 45%.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Πώς ο Έλον Μασκ είναι ο μεγάλος κερδισμένος από τους δασμούς στις αυτοκινητοβιομηχανίες
Scope: Δύσκολη η συγκράτηση του πληθωρισμού στην Τουρκία λόγω πολιτικής αβεβαιότητας
Ντόναλντ Τραμπ: Οι ανταποδοτικοί δασμοί θα στοχοποιήσουν όλες τις χώρες-Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις
Νέο ιστορικό ρεκόρ στα $3.084 για τον χρυσό εν μέσω ανησυχιών για τον εμπορικό πόλεμο
Στη νεοφυή επιχείρηση του Έλον Μασκ «xAI» έναντι 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων το «X»
Υψηλότερος από τις αρχικές προβλέψεις ο ρυθμός αναπτυξης για την οικονομία της Βρετανίας το 2024
Moody’s: Κίνδυνος για το «ΑΑΑ» της αμερικανικής οικονομίας λόγω της πολιτικής Τραμπ
Fitch: Ο αντίκτυπος των αυξήσεων στους δασμούς από τις ΗΠΑ αρχίζει να εμφανίζεται στα μακροοικονομικά στοιχεία
Airbus: Εξελίσσει νέες τεχνολογίες για την επόμενη γενιά αεροσκαφών μονού διαδρόμου
Ifo: Αυξήθηκε η αισιοδοξία των γερμανικών επιχειρήσεων λόγω του πακέτου Μερτς για τις δαπάνες