Powered by

ΥΠΟΙΚ: Καθησυχάζει για τις επιπτώσεις από την Κίνα

Δεν υπάρχει καμιά αρνητική επίπτωση στην Κύπρο από τις εξελίξεις στα διεθνή χρηματιστήρια, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, μη αποκλείοντας να υπάρξει κάποιο όφελος σε ό,τι αφορά τα κρατικά ομόλογα.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου και απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση στα διεθνή χρηματιστήρια, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως “βεβαίως και παρακολουθούμε τις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές, στα διεθνή χρηματιστήρια”, για να προσθέσει πως “δεν υπάρχει καμία αρνητική επίπτωση στην Κύπρο”.

“Δεν προκύπτει κανένας άμεσος λόγος ανησυχίας για την περίπτωση της Κύπρου. Το κυπριακό χρηματιστήριο εξάλλου είναι ένα πολύ μικρό χρηματιστήριο, χωρίς βάθος και χωρίς συμμετοχή διεθνών εταιρειών. Δεν επηρεάζεται”, ανέφερε, προσθέτοντας πως “η πιθανή επίπτωση στα κρατικά ομόλογα ενδεχομένως να είναι θετική”.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως “όταν υπάρχει αστάθεια διεθνώς στα χρηματιστήρια η επιλογή των κρατικών ομολόγων θεωρείται μια ασφαλής επιλογή, ένα ασφαλές καταφύγιο για τους διεθνείς επενδυτές”, και πως “ακριβώς λόγω του γεγονότος ότι τα κρατικά ομόλογα σε περίπτωση αστάθειας, αβεβαιότητας στα χρηματιστήρια, καθίστανται ελκυστικότερη επιλογή, πιθανότερο είναι να προκύψει κάποιο όφελος”.

“Παρακολουθούμε την κατάσταση και προσδοκία και ευχή όλων μας είναι για άλλους λόγους ευρύτερης οικονομικής σταθερότητας να τερματιστεί αυτή η περίοδος αστάθειας”, πρόσθεσε.

Επαναλαμβάνω, ανέφερε, “πως δεν προκύπτει κανένας άμεσος λόγος ανησυχίας για την περίπτωση της Κύπρου. Το κυπριακό χρηματιστήριο εξάλλου είναι ένα πολύ μικρό χρηματιστήριο, χωρίς βάθος και χωρίς συμμετοχή διεθνών εταιρειών. Δεν επηρεάζεται. Και η πιθανή επίπτωση στα κρατικά ομόλογα ενδεχομένως να είναι θετική”, κατέληξε.

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Σημαντικές μεταρρυθμίσεις και σύγχρονα εργαλεία για ενίσχυση διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις
Εβδομαδιαία κέρδη 1,32 στο ΧΑΚ
Παράταση στις δηλώσεις εισοδήματος με πληροφορίες ελεγχόμενων συναλλαγών
ΚΟΕ: Αναθεώρησε στο 3,5%, από 3,0%, την εκτίμηση του για ανάπτυξη το 2024
Στο Υπουργικό πρόταση για παράταση της υποβολής φορολογικής δήλωσης μέχρι και την 30η Νοεμβρίου
Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΣΠΟΔ τον Σεπτέμβριο-Ετήσια αύξηση 1,1%
Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Φεύγουν με εφάπαξ έως και €113.000 έκαστος 936 δημόσιοι υπάλληλοι το 2025-Πέραν των €430 εκ. για συντάξεις
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Η Κύπρος στον δρόμο της ανάκαμψης: Απόλυτη επιτυχία για την 3η ετήσια εκδήλωση ΣΑΑ