Kaniklides: Έβαλε συναγερμό στην πυρασφάλεια

Ένα υπερσύγχρονο κέντρο υψίστης ασφαλείας δημιούργησε η εταιρεία Kaniklides, η οποία μεταξύ άλλων ειδικεύεται στη διαχείριση και φύλαξη αρχειακού υλικού, προσφέροντας ένα μοναδικό στην Κύπρο εξειδικευμένο σύστημα πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης.

Οι πρωτοποριακές εγκαταστάσεις ήταν μια επένδυση πέραν των €5 εκ. και ανταποκρίνονται στις αυστηρές προδιαγραφές βάσει των οδηγιών της Ε.Ε.. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας, κ. Ανδρέα Γεωργίου, είναι οι μοναδικές στην Κύπρο που τηρούν τους κανονισμούς και τη νομοθεσία Περί Πυροπροστασίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου.

Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε Λατσιά και είναι χωρητικότητας πέραν των 4.000 τ.μ.. Εκεί, οργανισμοί και εταιρείες με ευαίσθητα αρχεία προσωπικών δεδομένων μπορούν να φυλάξουν τα αρχεία τους κάτω από συνθήκες υψίστης ασφαλείας. Μεταξύ άλλων διαθέτουν: κλειστό σύστημα παρακολούθησης σε 24ωρη βάση, σύστημα Access Control για ελεγχόμενη πρόσβαση στο χώρο αρχείου από φυσικά άτομα, ειδικό αντικλεπτικό σύστημα καθώς και έξυπνο σύστημα πυρανίχνευσης το οποίο σε περίπτωση πυρκαγιάς εντοπίζει την εστία και ενεργοποιεί το σύστημα κατάσβεσης στον συγκεκριμένο χώρο χωρίς να θέτει σε κίνδυνο το υπόλοιπο αρχείο . Το σύστημα πυρασφάλειας λειτουργεί με διοξείδιο του άνθρακα ενώ διαθέτει ειδική τεχνολογία κατάσβεσης με αυτονομία 90 τόνων νερού.

Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργίου, η φύλαξη των πρωτότυπων αρχείων είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς τα σκαναρισμένα αρχεία στον υπολογιστή δεν μπορούν να αποτελέσουν στοιχείο στο δικαστήριο. Η εταιρεία σκανάρει περίπου 45.000 αρχεία την ημέρα, ενώ τα πρωτότυπα μπορεί να φυλαχτούν από λίγες ημέρες μέχρι επ’ άπειρο.

Ασφάλεια στους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς
Ο κ. Γεωργίου υπογράμμισε ότι οι ευρωπαϊκές οδηγίες είναι πολύ αυστηρές όσον αφορά τις προδιαγραφές ασφαλείας των εγκαταστάσεων φύλαξης και διαχείρισης ευαίσθητων αρχείων, ειδικά για χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.

Εξού και η Kaniklides αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την τεράστια επένδυση. «Η ευθύνη για την προστασία τέτοιων αρχείων είναι τεράστια και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνονται εκπτώσεις. Ιδιαίτερα μέσω του συστήματος πυρασφάλειας που έχουμε εγκαταστήσει διασφαλίζουμε την ασφάλεια του αρχειακού υλικού στο μέγιστο βαθμό από πιθανούς κινδύνους», επεσήμανε.

Η εταιρεία έχει επίσης επενδύσει σε καινοτόμες τεχνολογίες που επιτρέπουν άμεση πρόσβαση σε όλα τα αρχεία. Ο εντοπισμός των αρχείων γίνεται εύκολα και γρήγορα με συστήματα ανίχνευσης θέσης και εντοπισμού με barcode μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Επίσης, διαθέτει σύγχρονο σύστημα στεγανοποίησης κιβωτίων, διαδικασία η οποία γίνεται στην παρουσία του πελάτη. Όλα τα αρχεία προτού φυλαχθούν ψηφιοποιούνται δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες να έχουν άμεση πρόσβαση στα αρχεία τους μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Δειτε Επισης

Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Ανανωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024
Action Global Communications: Απέσπασε 10 βραβεία Carob και κατέκτησε την πρωτιά στην κατηγορία Digital με 3 χρυσά βραβεία
Συνεχίζονται οι διαλέξεις της ΕΚΚ σε σχολεία στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή