powered by

Η ρομποτική δίπλα στην ιατρική

Βήματα προς ενίσχυση του ιατρικού τουρισμού κάνει η Κύπρος.

Το ιδιωτικό νοσοκομείο Mediterranean στη Λεμεσό προχώρησε σε συνεργασία με τον Καθηγητή Ουρολογίας και Διευθυντή ρομποτικής χειρουργικής του τμήματος Ουρολογίας του νοσοκομείου Lenox Hill στη Νέα Υόρκη¸ David Samadi, για τη δημιουργία ινστιτούτου ρομποτικής στην Κύπρο.

Στο ινστιτούτο θα πραγματοποιούνται χειρουργικές επεμβάσεις για τον καρκίνο του προστάτη και όχι μόνο.

Η όλη φιλοσοφία του ινστιτούτου έχει επίκεντρο την καλύτερη αποκατάσταση της υγείας του ασθενή μακριά από τα άλλα κέντρα καρκίνου, όπου ο ασθενής θα νιώθει σαν άρρωστος.

Το Mediterranean Hospital of Cyprus έχει εισάγει ένα ρομπότ, το οποίο κοστίζει περίπου 2 εκατ. δολάρια, και ανάλογα με το χειρισμό του από το ιατρικό προσωπικό μπορεί να διενεργεί μέχρι και 6 εγχειρήσεις τη μέρα.

Το κόστος αγοράς του ρομπότ και το κόστος της επέμβασης δεν μπορούν και δεν πρέπει να ξεπερνούν το κόστος της υγείας, σημειώνει ο κ. Samadi.

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία των ΗΠΑ, έχουν διαγνωστεί, στη χώρα, με καρκίνο του προστάτη 230 χιλιάδες άνδρες ενώ 30 χιλιάδες έχουν πεθάνει από καρκίνο του προστάτη. Μάλιστα ο κ. Samadi σημειώνει ότι τα τελευταία χρόνια καταγράφονται περιπτώσεις σε πιο νεαρούς άνδρες.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό θα πραγματοποιούνται επεμβάσεις κάθε τρίμηνο. Επόμενη περίοδος επεμβάσεων ο προσεχής Οκτώβριος.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

Δειτε Επισης

Νίκος Χειμαρίδης: Σταθερός και φιλικός προς τους επενδυτές προορισμός η Κύπρος-Φάρος το παράδειγμα με την Ινδία
Jean Bouquot (IFAC): Διεθνές παράδειγμα επιτυχίας η Κύπρος-Αναγνώριση συμβολής του ΣΕΛΚ από την Αννίτα
Κ. Ιορδάνου: Η καλύτερη άμυνα σε τέτοιους καιρούς...Ενδυνάμωση οικονομίας, ελκυστικότητα, εμπιστοσύνη ξένων επενδυτών
Νέος προέδρος του ΣΕΛΚ ο Οδυσσέας Χριστοδούλου, αντιπρόεδρος ο Ανδρέας Ανδρέου-Τα μέλη του Δ.Σ.
ΑνΑΔ: Πολυεπιχειρησιακά προγράμματα κατάρτισης με δαπάνη €33,5 εκ.-Αφορούν όλους τους τομείς της οικονομίας
Τίμησε τους Ελλαδίτες που υπηρέτησαν στην Κύπρο η ΕΤΥΚ-Αποκαλυπτήρια Μνημείου στην Κεραμωτή Καβάλας
Ενισχύθηκε το πλαίσιο κατά ξεπλύματος χρήματος στην Κύπρο-Η νέα έκθεση της Moneyval
BPW Cyprus: Δυναμική παρουσία στο συνέδριο της BPW Europe στη Μάλτα
Γιώργος Σταύρου: Ο τομέας της out-of-home διαφήμισης στην Κύπρο και τα 25 χρόνια διαδρομής της Superad
Το «ταμείο» στις επενδυτικές σχέσεις Κύπρου και Ινδίας…Κάθοδος εταιρειών, νέες υπηρεσίες και μνημόνια συνεργασίας