Powered by

Τελευταία, καθοριστικά βήματα για το τρίτο Μνημόνιο

Μέχρι την υπογραφή της σύμβασης με τον  Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και την εκταμίευση του ποσού που προβλέπεται, η κυβέρνηση, όπως δηλώνει μέσω πηγών της στο Μαξίμου, ασχολείται αποκλειστικά με την ολοκλήρωση των τεχνικών διαδικασιών και αναμένει την έκβαση των ψηφοφοριών στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.

Γνωστοποιείται ακόμα ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται για «ολιγοήμερη ξεκούραση τριών ημερών εκτός Αθηνών», θα βρίσκεται στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη 18 του μηνός, οπότε και θα συναντηθεί με το οικονομικό επιτελείο.

Από τις 20 Αυγούστου και μετά θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να καθοριστούν οι περαιτέρω κινήσεις, αναφέρει η άτυπη ενημέρωση.

Το ΚΥΠΕ πληροφορείται ότι οι κινήσεις αυτές είναι «και κυβερνητικού, αλλά και κομματικού επιπέδου», εν όψει της αναμενόμενης, αλλά μη επισήμως επιβεβαιωμένης ακόμα, πρόθεσης του κ. Τσίπρα να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

«Μέλημα του Πρωθυπουργού», δήλωσε στο Πρακτορείο αρμόδια πηγή, είναι να διασφαλίσει «μέσω της εφαρμογής των συμφωνηθέντων με τους εταίρους, τη σταδιακή επαναφορά της χώρας σε κατάσταση ηρεμίας, ώστε να αρχίσει μέσω σκληρής δουλειάς και ανάπτυξης η ανασυγκρότησή της».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Κ. Mητσοτάκης: Επιστροφή ενός ενοικίου σε ενοικιαστές κάθε Νοέμβριο και €250 καθαρά σε 1,5 εκατ. συνταξιούχους και ΑΜΕΑ
Νίκος Παπαθανάσης: Μια ακόμη διεθνής αντικειμενική αναγνώριση η αναβάθμιση από Standard & Poor’s
Νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από S&P-Σε ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές το ελληνικό αξιόχρεο
Στις αγορές για άντληση €250 εκατ. το ελληνικό δημόσιο με δεκαετές ομόλογο
Στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο-«Άλμα» 54,5% στο αέριο, «βουτιά» 23,3% στο λάδι
Στα €5,26 δις το εμπορικό έλλειμμα το πρώτο δίμηνο στην Ελλάδα-Μειώθηκε κατά 5,6%
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι υπέρ της ενιαίας αντίδρασης Ε.Ε. απέναντι στους δασμούς Τραμπ
Πόσο θα επηρεάσουν την Ελλάδα οι δασμοί του Τραμπ-Οι επιπτώσεις στις εξαγωγές, ποιοι κλάδοι επηρεάζονται
Οι ελληνικοί προορισμοί με τη μεγαλύτερη αύξηση απευθείας ξενοδοχειακών προκρατήσεων το 2025
Στο 8,6% υποχώρησε η ανεργία στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο