Powered by

Λεωφόρος Λεμεσού: Το «City» της Λευκωσίας

Ο επιχειρηματικός πυρήνας της Λευκωσίας έχει ισχυρή ταυτότητα, βολική τοποθεσία και μήκος 2,5 χιλιομέτρων. Η λεωφόρος Λεμεσού, η οποία αποτελεί φυσική είσοδο προς την πρωτεύουσα, ελκύει εδώ και χρόνια όλο και περισσότερες επιχειρήσεις, οι οποίες έθεσαν τη βάση τους στην κεντρική οδική αρτηρία αλλά και σε παρόδους της.

Δεκάδες επιχειρήσεις διατηρούν στη λεωφόρο Λεμεσού τα κεντρικά τους γραφεία ή χώρους για κομβικής σημασίας εργασίες τους. Το InBusinessNews σε ένα σύντομο οδοιπορικό του στην πολυσύχναστη λεωφόρο, κατέγραψε κεντρικά γραφεία μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή αγορά. Ο επιχειρηματικός χαρακτήρας του City στο Λονδίνο, ομοιάζει με αυτόν που προσλαμβάνει και η λεωφόρος Λεμεσού χρόνο με τον χρόνο.

Εταιρίες επιλέγουν συνεχώς να ανοίγουν κεντρικά γραφεία ή καταστήματα πλησίον επί της λεωφόρου ή κοντά της, αφού βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης αλλά και αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας, ο οποίος συνδέει την πρωτεύουσα με όλη την Κύπρο.

Μάλιστα, η λεωφόρος Λεμεσού αποτελεί φυσικό σύνορο μεταξύ δύο δήμων, της Αγλαντζιάς και του Στροβόλου, ενώ το τέλος του δρόμου είναι ταυτόχρονα η αρχή της λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ και του Δήμου Λευκωσίας.

Αρχή με ΑΗΚ και Ελληνική Τράπεζα
Στην είσοδο της Λευκωσίας και με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης και λίγο πριν τα φώτα τροχαίας «Καλησπέρα», βρίσκονται τα κεντρικά κτήρια της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου ενώ ακριβώς δίπλα βρίσκεται το κτήριο διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας. Στην αντίπερα όχθη βρίσκεται το κτήριο το οποίο αποτελεί τη βάση της Primetel στη Λευκωσία.

Χρηματοοικονομικό μπλοκ
Η λεωφόρος Λεμεσού αποτελεί χρηματοοικονομικό μπλοκ καθώς περιλαμβάνει τα κεντρικά γραφεία της Alpha Bank, πέντε κτήρια της Τράπεζας Κύπρου και το μοναδικό κατάστημα της βουλγαρικής FΙBank στην Κύπρο. Μάλιστα, το κεντρικό κτήριο της πρώην Λαϊκής Τράπεζας δεσπόζει της εισόδου της λεωφόρου παρά τα φώτα «Καλησπέρα». Το κτήριο έχει περάσει στα χέρια της Τράπεζας Κύπρου, όπου στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες Wealth Management και Brokerage.

Πλειάδα υπηρεσιών και εταιρειών
Την ίδια ώρα στη λεωφόρο Λεμεσού βρίσκονται: η εταιρία λογιστικών και επιχειρηματικών συμβούλων PKF, μέλος της PKF International και η K. Treppides & Co Ltd, εταιρία ελέγχου και παροχής φορολογικών συμβουλών.
Στη λεωφόρο βρίσκονται επίσης τα κεντρικά γραφεία των ασφαλιστικών εταιριών Eurolife (σε δρόμο παράλληλο με τη Λεμεσού) και Eurosure, ενώ και η Δήμητρα Επενδυτική διατηρεί τη βάση της στη λεωφόρο Λεμεσού.

Πιο πρόσφατη κάθοδος στη λεωφόρο Λεμεσού είναι αυτή τη ασφαλιστικής εταιρείας Trust Cyprus, ενώ σχεδόν δίπλα της βρίσκεται το κτήριο της εταιρίας παροχής υπηρεσιών σχεδιασμού φορολογικών λύσεων και συμβουλών δημιουργίας εταιριών Aspen Trust Group.

Σε κοινό κτήριο διατηρούν τα κεντρικά τους γραφεία η εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΚΟ) και ο ΟΠΑΠ Κύπρου.
Ακόμη μια πετρελαϊκή εταιρία βρήκε στέγη στη λεωφόρου Λεμεσού, η ρωσική Lukoil. Στο ισόγειο του ίδιου κτηρίου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία του ομίλου Louis Group.

Παλαιός ένοικος της λεωφόρου Λεμεσού είναι και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμός (ΚΟΤ), ενώ στη λεωφόρο βρίσκονται και τα κεντρικά γραφεία της NCR (Cyprus) LTD, μέλος του αμερικανικού κολοσσού παροχής υπηρεσιών πληροφορικής, όπου διατηρούνται τα κεντρικά γραφεία για την περιοχή Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Τη λεωφόρο Λεμεσού έχει επιλέξει και η Microsoft για να θέσει τη βάση της στο νησί, όπου παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στους χρήστες της και αναλαμβάνει προωθητικές ενέργειες.

Στον πιο κάτω χάρτη υπάρχουν τοποθετημένοι οι μεγαλύτεροι οργανισμοί που στεγάζονται στη λεωφόρο Λεμεσού.

Δειτε Επισης

Δύο οι μνηστήρες για τη διαχείριση του Αστεροσκοπείου Τροόδους-Οι προσφορές που υπέβαλαν
Κλέβει τις εντυπώσεις το νέο Jumbo στη Λευκωσία-Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό του πολυκαταστήματος
Φ. Ρουσουνίδης: Ξεπεράσαμε τα όρια μας για το καλό της βιομηχανίας, να κάνουν δεύτερες σκέψεις οι συντεχνίες
Βλέπει τις συντεχνίες στην ξενοδοχειακή βιομηχανία το Σάββατο ο Παναγιώτου-Ζητά υπευθυνότητα
Γενικό Λογιστήριο: Σημαντικές μεταρρυθμίσεις και σύγχρονα εργαλεία για ενίσχυση διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις
Εβδομαδιαία κέρδη 1,32 στο ΧΑΚ
Παράταση στις δηλώσεις εισοδήματος με πληροφορίες ελεγχόμενων συναλλαγών
ΚΟΕ: Αναθεώρησε στο 3,5%, από 3,0%, την εκτίμηση του για ανάπτυξη το 2024
Στο Υπουργικό πρόταση για παράταση της υποβολής φορολογικής δήλωσης μέχρι και την 30η Νοεμβρίου
Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΣΠΟΔ τον Σεπτέμβριο-Ετήσια αύξηση 1,1%