Powered by

Το επιχειρηματικό αλφαβητάρι για την Alphabet

Απαντήσεις σε όλα όσα αφορά τον νέο όμιλο της Alphabet, ο οποίος πλέον αποτελεί τη μητρική επιχείρηση της Google δίνουν διεθνή ΜΜΕ τα οποία ασχολούνται –μεταξύ άλλων- και με τον κλάδο της τεχνολογίας. Το Business Insider παραθέτει, εξόχως απλά τις απαντήσεις σε όσα ερωτήματα προκύπτουν για τη νέα εταιρεία.

Ποιοι θα διοικούν την Alphabet;
Τα στελέχη που θα αναλάβουν την Alphabet  θα είναι τα πρώην στελέχη της Google με τον Larry Page να αναλαμβάνει CEO, Πρόεδρος ο Sergey Brin, Εκτελεστικός Πρόεδρος ο Eric Schmidt, CFO ο Ruth Porat, και διευθύνων σύμβουλος ο David Drummond.

Ποιος θα είναι ο νέος CEO της Google;
Καθήκοντα CEO της Google αναλαμβάνει πλέον  ο Sundar Pichai, πρώην διευθυντής παραγωγής της εταιρίας.

Πώς θα κατανεμηθούν οι νέες μετοχές;
Οι μέτοχοι θα πάρουν μία μετοχή της Alphabet για κάθε μία μετοχή της Google πού ήδη τους ανήκει.

Ποιος ο σκοπός δημιουργίας της Alphabet;
Σκοπός της εταιρίας Alphabet σύμφωνα με τον Larry Page, συνιδρυτή της Google, είναι να υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια και εσωτερικός έλεγχος στις διάφορες εταιρίες – υπηρεσίες του ομίλου.

Η περιουσία της Alphabet
Η μεγαλύτερη εταιρία κάτω από την ομπρέλα της Alphabet είναι η Google η οποία διατηρεί τις βασικές δραστηριότητες της εταιρείας: μηχανή αναζήτησης, διαφημίσεις, χάρτες, εφαρμογές, το YouTube και το λογισμικό Android.

Υπόλοιπο χαρτοφυλάκιο
Η Alphabet  περιλαμβάνει και άλλες επιχειρήσεις όπως Calico, Nest, και Fiber, καθώς και τον επενδυτικό βραχίονα της Google, Google Ventures και Google Capital, καθώς και έργα που βρίσκονται υπό ανάπτυξη, όπως το Google X". Η διαχείρηση θα γίνεται ξεχωριστά από την Google.

Ο αντίκτυπος της είδησης στην αγορά
Μετά την είδηση – έκπληξη η μετοχή της Google κατέγραψε προσυνεδριακά την Τρίτη 11 Αυγούστου 2015 άνοδο 6%, φθάνοντας ακόμη και τα 670.95 δολάρια, ενώ την βδομάδα κλείνει πέριξ των 653.95 δολαρίων.

Πώς προέκυψε η ονομασία;
Η διαδικτυακή πλατφόρμα του CNN φιλοξενεί την εξήγηση της επιλογής της ονομασίας Alphabet από τον Larry Page, συνιδρυτή της Google. Σύμφωνα με τον Page, η ονομασία Alphabet είναι εμπνευσμένη από τη συλλογή των γραμμάτων που αποτελούν τη γλώσσα, μία από τις σημαντικότερες καινοτομίες της ανθρωπότητας, ενώ αναφέρεται και στον όρο «alpha», όπου alpha είναι μια μακροπρόθεσμη επένδυση που συνεπάγεται αποδόσεις άνω του σημείου αναφοράς βάσης.

Ευρωπαϊκός κίνδυνος
Την ίδια ώρα το περιοδικό The Economist επισημαίνει ότι η Alphabet αντιμετωπίζει κίνδυνο στην Ευρώπη, όπου οι ρυθμιστικές αρχές υποστηρίζουν ότι η Google χρησιμοποιεί την ισχύ της στην αγορά για να ευνοήσει τα προϊόντα της στα αποτελέσματα αναζήτησης. Η Google έχει τη 17η Αυγούστου ως καταληκτική ημερομηνία για να απαντήσει στις κατηγορίες.

Εμπλοκή και λόγω BMW
Σε άρθρο των New York Times αναφέρεται πως Alphabet είναι και το όνομα μιας θυγατρικής της BMW που εξυπηρετεί εταιρείες με στόλους οχημάτων. Τα στελέχη της Alphabet δεν είχαν ενημερώσει την BMW ότι ήταν έτοιμοι να σχηματίσουν μια εταιρεία με το ίδιο όνομα και δεν προσπάθησαν καν  να αγοράσουν το domain name Alphabet.com, αντί αυτού χρησιμοποιούν το domain abc.xyz. Διευθυντικό στέλεχος της BMW δήλωσε στους Times ότι η εταιρεία διερευνά πιθανή παραβίαση εμπορικού σήματος.

Αμφιβολίες εύρυθμης λειτουργίας
Το Business Insider γράφει ότι ο Larry Page, συνιδρυτής της Google, προκάλεσε δύο σημαντικά προβλήματα στον εαυτό του και την εταιρία του. Πρώτον, έχει υπονομεύσει σε μεγάλο βαθμό το πιο σημαντικό μέρος της επιχείρησής του και δεύτερον έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αντιπαράθεση μεταξύ των CEOs του.

 

Δειτε Επισης

Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου