Powered by

Η GE πουλάει μονάδα χρηματοδότησης στην Capital One

Προκειμένου να αποσύρει το χρηματοδοτικό της βραχίονα και να επιστρέψει στη βιομηχανία, η GE αποφάσισε την πώληση της μονάδας χρηματοδότησης υγειονομικής περίθαλψης στην Capital One, που επιδιώκει να εκτοξευτεί σε ηγετική θέση στην αγορά.

Η General Electric ανακοίνωσε την πώληση της αμερικανικής μονάδας της χρηματοδότησης υγειονομικής περίθαλψης στην Capital One, για περίπου 9 δισ. δολάρια, αποσύροντας το χρηματοδοτικό της βραχίονα και επιστρέφοντας στις βιομηχανικές της ρίζες.

Η συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει την πώληση δανείων που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη, αξίας 8,5 δισ. δολαρίων, θα φέρει την GE ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο της να αποβάλει περιουσιακά στοιχεία αξίας σχεδόν 100 δισ. δολαρίων, μέχρι το τέλος του έτους. Η πιο πρόσφατη αυτή πώληση, η οποία αναμένεται να κλείσει μέσα στο τέταρτο τρίμηνο, θα ανεβάσει τις εκποιήσεις οικονομικών περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας στα 78 δισ. δολάρια.

Το μέγεθος του χρηματοδοτικού βραχίονα της GE –η GE Capital- αλλά και το πιθανό ρίσκο που απορρέει από το χαρτοφυλάκιο χορηγήσεών του, το έχει καταστήσει αντικείμενο κυβερνητικής παρακολούθησης, ενώ η GE επιθυμεί να σταματήσει να θεωρείται συστημικά σημαντικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Παράλληλα, η συμφωνία θα τονώσει τις δανειοδοτικές επιχειρήσεις της Capital One, που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη. «Αυτή η προσθήκη θα μας εκτοξεύσει σε μία ηγετική θέση στην αγορά, προσφέροντας οικονομικές υπηρεσίες στον τομέα της περίθαλψης», τόνισε ο Michael Slocum, πρόεδρος της Commercial Bank της Capital One.

Όπως ανακοίνωσε η GE, η εταιρία συμφώνησε επίσης να πουλήσει περίπου 600 εκατ. δολάρια των επενδύσεων της μονάδας σε συμμετοχικούς τίτλους ακινήτων σε άλλο αγοραστή, τον οποίο ωστόσο δεν ονομάτισε.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου