Powered by

Postbank: Ετοιμάζει IPO

Την αρχική δημόσια προσφορά (IPO) της ετοιμάζει η Postbank, την οποία πουλάει η Deutsche Bank στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσής της. Η θυγατρική εξακολουθεί να μειώνει το κόστος κεφαλαίου της, με περικοπές θέσεων εργασίας και κλείσιμο καταστημάτων.

Η γερμανική Postbank, η αλυσίδα λιανικής τραπεζικής που σχεδιάζει να πουλήσει η Deutsche Bank, προετοιμάζεται για την αναμενόμενη αρχική δημόσια προσφορά της, όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής της μιλώντας σε γερμανική εφημερίδα.

«Θέλουμε να επιταχύνουμε την επέκταση της δανειστικής μας επιχείρησης», ανέφερε ο Φρανκ Στράους στην καθημερινή οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. «Στόχος μας είναι να πετύχουμε μία αυξανόμενα ισορροπημένη σχέση ανάμεσα στις καταθέσεις των πελατών και τα δάνεια», πρόσθεσε.

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε τον Απρίλιο του 2015 τα σχέδιά της να πουλήσει την Postbank -αν είναι δυνατόν με το να την επανεισάγει στο χρηματιστήριο-, στο πλαίσιο ενός πλάνου ευρείας αναδιάρθρωσης της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας. Ο Στράους επανέλαβε στη συνέντευξη που παραχώρησε, τη δέσμευση της Deutsche Bank να εξετάσει οποιαδήποτε ελκυστική προσφορά ως εναλλακτική της εισαγωγής στο χρηματιστήριο.

Στο μεταξύ, η Postbank έχει εστιάσει στο να μειώσει τα κόστη της, αφού έχει ήδη προχωρήσει στην περικοπή περισσότερων από 3.000 θέσεων εργασίας και στο κλείσιμο 200 καταστημάτων της ίδιας και της Norisbank τα τελευταία επτά χρόνια.

«Φυσικά θα συνεχίσουμε να προσαρμόζουμε την αποδοτικότητά μας για όσο αυτό είναι απαραίτητο», επεσήμανε ο Στράους, προσθέτοντας ότι «όταν πρόκειται για κερδοφορία, ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε το κόστος κεφαλαίου μας το γρηγορότερο δυνατό».

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου