Powered by

Saxo Bank: Δημιουργεί νέες οργανωτικές θέσεις

Στη δημιουργία δύο θέσεων σε ανώτατο επίπεδο προχώρησε η Saxo Bank με στόχο την αναβάθμιση της εμπειρίας των πελατών και στο πλαίσιο της φιλοδοξίας για διαρκή ανάπτυξη, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα, η Saxo Bank ανακοίνωσε ότι προχωράει σε ενδυνάμωση της οργανωτικής της δομής, με τη δημιουργία δυο νέων ανώτατων διοικητικών θέσεων. Ειδικότερα, δημιουργήθηκε η θέση του Chief Operating Officer (COO), την οποία αναλαμβάνει ο Soren Kyhl, καθώς και η θέση του Chief Experience Officer (CXO), την οποία αναλαμβάνει ο Philip Wegloop.

Οι οργανωτικές αλλαγές και η προσθήκη δύο στελεχών με πολυετή εμπειρία στους τομείς εξειδίκευσής τους έχουν ως στόχο αφενός την περαιτέρω ενίσχυση της Saxo Bank και αφετέρου τον περαιτέρω εξορθολογισμό διαδικασιών και την αναβάθμιση της εμπειρίας του χρήστη (user experience) – δηλαδή των πελατών που χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες συναλλαγών της Saxo Bank για την πραγματοποίηση επενδύσεων σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στο πλαίσιο της νεοσύστατης θέσης του COO, αλλά και ως μέλος της Εκτελεστικής Ομάδας της Saxo Bank, ο Soren Kyhl θα αναλάβει από την 1η Ιανουαρίου 2016, καθημερινές λειτουργίες της τράπεζας, επιβλέποντας, μεταξύ άλλων, τους τομείς Ψηφιακής Εμπειρίας, Μάρκετινγκ, Ανάλυσης Δεδομένων, καθώς και τη Saxo Privatbank. Αντίστοιχα, ο Philip Wegloop, ο οποίος αναλαμβάνει από την 1η Οκτωβρίου 2015 και θα αναφέρεται στον Soren Kyhl, ως CXO θα έχει υπό την ευθύνη του το κομμάτι της εμπειρίας του χρήστη σε παγκόσμιο επίπεδο, αναλαμβάνοντας τα επιμέρους τμήματα του Μάρκετινγκ, των Ψηφιακών Υπηρεσιών, των Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας και συλλογής πληροφοριών για τον ανταγωνισμό (Competitive Intelligence), με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της συνολικής εμπειρίας που προσφέρει η Saxo Bank στους πελάτες της (Saxo Experience).

Ο Soren Kyhl έχει διδακτορικό στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης και διαθέτει σημαντική εμπειρία σε ανώτερες στελεχιακές θέσεις, με πιο πρόσφατες αυτές του Head of Transaction Banking και του COO Corporates & Institutions στη Danske Bank. Κατά τη 13χρονη πορεία του στη Danske Bank, ο Søren Kyhl διετέλεσε, επίσης, co-Head & Global Head of Sales of Danske Markets καθώς και Global Head of Research, Quant and Business Development. Στη νέα του θέση, ο  Soren Kyhl αναμένεται να προσδώσει υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης και σημαντικά αποτελέσματα, και σε συνδυασμό τη μοναδική εμπειρία του στον κλάδο των χρηματοοικονομικών αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω την προσήλωση της Saxo Bank στον κύριο τομέα δραστηριοποίησής της.

Ο Philip Wegloop, προερχόμενος από τη θέση του Global Consumer Marketing Director στην Bang & Olufsen, διαθέτει εκτενή επαγγελματική εμπειρία, και επιτυχημένη πορεία στη διαμόρφωση υψηλού επιπέδου εμπειρίας πελατών και στην υλοποίηση ιδεών που ξεπερνούν τις προσδοκίες. Επιπλέον, διαθέτει εξειδίκευση και στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, αφού στο παρελθόν διετέλεσε επικεφαλής των τμημάτων Digital Marketing και Customer Insight & Market Intelligence στη Nordea. Τέλος, ο Philip Wegloop απέκτησε το διδακτορικό του με τίτλο "The Economics of Innovation & Technical Change" το 1996.

Σε κοινή τους δήλωση, οι συνιδρυτές & Διευθύνοντες Σύμβουλοι της Saxo Bank, Kim Fournais και Lars Seier Christensen, ανέφεραν τα εξής: "Η ένταξη του Soren Kyhl και του Philip Wegloop στο δυναμικό μας θα ενισχύσει σημαντικά την Τράπεζα από άποψη ψηφιακής και λειτουργικής ανάπτυξης και αποτελεσματικότητας, τομείς που βρίσκονται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της Saxo Bank. Με τα νέα αυτά στελέχη στο δυναμικό μας διαθέτουμε μια ισχυρή ομάδα για την υποστήριξη και την πραγμάτωση της φιλοδοξίας μας για διαρκή ανάπτυξη. Η μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία τους θα αποτελέσει πολύτιμη συνεισφορά στην πορεία μας προς την ψηφιακή εποχή".

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου