Κοινοπραξία Ζήνων: Aδικαιολόγητη η κυβερνητική ανακοίνωση

Aνακριβή και αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει η Κοινοπραξία Ζήνων την ανακοίνωση της Κυβερνητικής απόφασης για τερματισμό της διαδικασίας ανάθεσης του έργου του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας στην Κοινοπραξία ΖΗΝΩΝ, με επίκληση δήθεν αποτυχίας της Κοινοπραξίας να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις της.

Σύμφωνα με την κοινοπραξία, "οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της σύναψης συμφωνίας, αναπόφευκτα είχαν επηρεασθεί από τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης που έχουν μεσολαβήσει και που αναγκαία θα έπρεπε να αντιμετωπισθούν, τόσο από μέρους της Κυβέρνησης όσο και της Κοινοπραξίας. Για το σκοπό αυτό, η Κοινοπραξία ανταποκρίθηκε πλήρως στην ανάγκη προσαρμογής στις νέες συνθήκες και  στην αναπροσαρμοσθείσα  διαδικασία ολοκλήρωσης της ανάθεσης η οποία είχε γίνει δεκτή από μέρους των μερών".

Η Κοινπραξία Ζήνων σημειώνει ότι "οι διαπραγματεύσεις προωθήθηκαν στη συνέχεια σε τελικό στάδιο, στη βάση διαφόρων προϋποθέσεων που θα έπρεπε να ικανοποιηθούν από την κάθε πλευρά. Το έργο θα διερχόταν μέσα από διάφορες φάσεις υλοποίησης και ανάπτυξης για  την οποία η πλήρης και καλόπιστη συνεργασία των δύο πλευρών ήταν απαραίτητη και η Κοινοπραξία επρόσφερε κάθε συνεργασία προς αυτή την κατεύθυνση". 

Παράλληλα, αναφέρεται ότι "κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων η Κοινοπραξία επανειλημμένα διαβεβαίωσε τη θέση της για χρηματοδότηση του έργου με ίδια διαθέσιμα κεφάλαια,  ολοκλήρωση των διαδικασιών και υπογραφή της συμφωνίας με σκοπό την έναρξη εργασιών εντός του 2015 και  την πρόθεση της να εργοδοτήσει  άνω των 700 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο που διέρχεται ο τόπος μας".

Σύμφωνα με την Κοινοπραξία, "η προσπάθεια επίρριψης ευθύνης στην Κοινοπραξία είναι εξαιρετικά ατυχής και παραβλέπει πρόδηλα δεδομένα που αφορούν τα πολλαπλά ζητήματα που θάπρεπε να αποφασισθούν και τύχουν χειρισμού από μέρους της Κυβέρνησης, στα πλαίσια της διαδικασίας ολοκλήρωσης της συμφωνίας".

Τέλος, αναφέρεται ότι "η Κυβέρνηση, δυστυχώς, επιχειρεί να θέσει στο περιθώριο τα όσα η ίδια όφειλε να πράξει και να εντάξει το έργο σε άλλες διαδικασίες  με  την προώθηση νέας πολιτικής και σχεδιασμού  που, μεταξύ άλλων, αναπόφευκτα θα επιφέρουν  σημαντικές χρονικές καθυστερήσεις στο έργο και συνεπακόλουθα μειωμένα οφέλη για τη Λάρνακα και τη Δημοκρατία".  ουλάχιστον θα αναμενόταν η Κυβέρνηση να γνωστοποιήσει τους νέους σχεδιασμούς και προτεραιότητες της, που προφανώς αφορούν  κρίσιμα θέματα που επηρεάζουν την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας, παρά να επιζητείται η εύκολη διέξοδος της επίρριψης ευθυνών σε άλλους και ειδικά στην Κοινοπραξία.

Δειτε Επισης

Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Αυτοψία Βαφεάδη σε αναπτυξιακά έργα στην Πάφο-Οι διαφορές με την εταιρεία για τον δρόμο προς την Πόλη
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Ξεκίνησε το «e-κοφίνι»-Πού μπορείτε να το βρείτε και πώς να το αξιοποιήσετε
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Της τελευταίας στιγμής για τα πασχαλινά τους ψώνια οι Κύπριοι-Πότε η κορύφωση της κίνησης στις υπεραγορές