powered by

Κοινοπραξία Ζήνων: Aδικαιολόγητη η κυβερνητική ανακοίνωση

Aνακριβή και αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει η Κοινοπραξία Ζήνων την ανακοίνωση της Κυβερνητικής απόφασης για τερματισμό της διαδικασίας ανάθεσης του έργου του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας στην Κοινοπραξία ΖΗΝΩΝ, με επίκληση δήθεν αποτυχίας της Κοινοπραξίας να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις της.

Σύμφωνα με την κοινοπραξία, "οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της σύναψης συμφωνίας, αναπόφευκτα είχαν επηρεασθεί από τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης που έχουν μεσολαβήσει και που αναγκαία θα έπρεπε να αντιμετωπισθούν, τόσο από μέρους της Κυβέρνησης όσο και της Κοινοπραξίας. Για το σκοπό αυτό, η Κοινοπραξία ανταποκρίθηκε πλήρως στην ανάγκη προσαρμογής στις νέες συνθήκες και  στην αναπροσαρμοσθείσα  διαδικασία ολοκλήρωσης της ανάθεσης η οποία είχε γίνει δεκτή από μέρους των μερών".

Η Κοινπραξία Ζήνων σημειώνει ότι "οι διαπραγματεύσεις προωθήθηκαν στη συνέχεια σε τελικό στάδιο, στη βάση διαφόρων προϋποθέσεων που θα έπρεπε να ικανοποιηθούν από την κάθε πλευρά. Το έργο θα διερχόταν μέσα από διάφορες φάσεις υλοποίησης και ανάπτυξης για  την οποία η πλήρης και καλόπιστη συνεργασία των δύο πλευρών ήταν απαραίτητη και η Κοινοπραξία επρόσφερε κάθε συνεργασία προς αυτή την κατεύθυνση". 

Παράλληλα, αναφέρεται ότι "κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων η Κοινοπραξία επανειλημμένα διαβεβαίωσε τη θέση της για χρηματοδότηση του έργου με ίδια διαθέσιμα κεφάλαια,  ολοκλήρωση των διαδικασιών και υπογραφή της συμφωνίας με σκοπό την έναρξη εργασιών εντός του 2015 και  την πρόθεση της να εργοδοτήσει  άνω των 700 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο που διέρχεται ο τόπος μας".

Σύμφωνα με την Κοινοπραξία, "η προσπάθεια επίρριψης ευθύνης στην Κοινοπραξία είναι εξαιρετικά ατυχής και παραβλέπει πρόδηλα δεδομένα που αφορούν τα πολλαπλά ζητήματα που θάπρεπε να αποφασισθούν και τύχουν χειρισμού από μέρους της Κυβέρνησης, στα πλαίσια της διαδικασίας ολοκλήρωσης της συμφωνίας".

Τέλος, αναφέρεται ότι "η Κυβέρνηση, δυστυχώς, επιχειρεί να θέσει στο περιθώριο τα όσα η ίδια όφειλε να πράξει και να εντάξει το έργο σε άλλες διαδικασίες  με  την προώθηση νέας πολιτικής και σχεδιασμού  που, μεταξύ άλλων, αναπόφευκτα θα επιφέρουν  σημαντικές χρονικές καθυστερήσεις στο έργο και συνεπακόλουθα μειωμένα οφέλη για τη Λάρνακα και τη Δημοκρατία".  ουλάχιστον θα αναμενόταν η Κυβέρνηση να γνωστοποιήσει τους νέους σχεδιασμούς και προτεραιότητες της, που προφανώς αφορούν  κρίσιμα θέματα που επηρεάζουν την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας, παρά να επιζητείται η εύκολη διέξοδος της επίρριψης ευθυνών σε άλλους και ειδικά στην Κοινοπραξία.

Δειτε Επισης

Μεγάλη πρόοδος στην ταχύτητα εξέτασης πολεοδομικών αιτήσεων από ΕΟΑ Αμμοχώστου-Τι δείχνουν τα στοιχεία
Δυναμική παρουσία GoGordian στο 7ο Doing Business with Cyprus Summit στο Τελ Αβίβ
Ακίνητα στην Πάφο: Γιατί το μέγεθος, το ύψος και οι παροχές έχουν σημασία
Καθυστερήσεις στην έκδοση πολεοδομικών αδειών και πολεοδομικών ελέγχων συζήτησαν ΕΒΕΛ-ΕΟΑ Λάρνακας
Η ακμάζουσα αγορά ακινήτων της Λευκωσίας και το top 5 των ακριβότερων συναλλαγών
Πράσινο Υπουργικού για καταβολή εφάπαξ ποσού χορηγίας σε μη συμμετέχοντες δικαιούχους του Σχεδίου «κτίΖΩ»
Horizon Towers: Σε διαβούλευση η ανάπτυξη μαμούθ που θα αναβαθμίσει την περιοχή των διυλιστηρίων Λάρνακας
Στα 18 εκατ. το κόστος για την ανέγερση των γηπέδων της ΚΟΠ στον Κόρνο-Τα χρονοδιαγράμματα του έργου
Κ. Κωνσταντή: Δεν μπορούμε να μιλάμε για βιώσιμη κινητικότητα όσο τα αστικά μας κέντρα λειτουργούν ως πάρκινγκ
Πάει Ολομέλεια η πρόταση για εγκλωβισμένους αγοραστές... Αναμένεται να λύσει σε μεγάλο βαθμό το ζήτημα