Powered by

Στήριξη από Λατινική Αμερική και Ρωσία στην Ελλάδα

Δηλώσεις στήριξης και μάλιστα με πανηγυρικό χαρακτήρα για το «Όχι» τω Ελλήνων κάνουν ηγέτες χωρών εκτός Ευρώπης και δη από χώρες που έχουν τραβήξει τον δικό τους δρόμο μακριά από τις αγορές και το δυτικό μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης.

«Ζήτω η Ελλάδα»
Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικόλα Μαδούρο, ο οποίο πολλε΄ς φορές έχει εκφράσει τη συμπάθειά του στον αγώνα του Αλέξη Τσίπρα σε ιδιαίτερα έντονο ύφος χαιρέτισε το «Όχι» των Ελλήνων, τις επιλογές του Έλληνα πρωθυπουργού ενώ για ακόμη μια φορά εκφράστηκε ιδιαίτερα έντονα και αρνητικά κατά  ΔΝΤ, ΕΚΤ και Ευρωπαίων.

«Είναι μια νίκη κατά της χρηματοοικονομικής τρομοκρατίας του ΔΝΤ, τη θεωρούμε και δική μας νίκη, και των γενναίων λαών της Λατινικής Αμερικής. Ζήτω η Ελλάδα», τόνισε εμφαντικά ο πρόεδρος της Βενεζουέλας αφού συνεχάρη τη διπλωματική αντιπροσωπεία της Ελλάδας στη Βενεζουέλα, η οποία ήταν παρούσα σε συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης για τον εορτασμό των 204 ετών από την υπογραφή της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Βενεζουέλας.

«Όχι στις ταπεινωτικές συνθήκες»
Ισχυρές δηλώσεις στήριξης προς την Ελλάδα έγιναν και από την πρόεδρο της Αργεντινής, Κριστίνα Κριχνερ, η οποία βεβαίως έχει βιώσει όπως και ολόκληρη η χώρα της τις συνέπειες της χρεοκοπίας και των σκληρών όρων για πρόγραμμα στήριξης από το ΔΝΤ.  

Μεταξύ άλλων η κ. Κρίχνερ τόνισε: «Ο ελληνικός λαός είπε Όχι στις αδύνατες και ταπεινωτικές συνθήκες που ισχυρίζονται ότι του επιβάλλουν για την αναδιάρθρωση του εξωτερικού χρέους του».

Ήπια τοποθέτηση Πούτιν
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλάντιμιρ Πούτιν είχε ο Αλέξης Τσίπρας το πρωινό της Δευτέρας, 6 Ιουλίου, μερικές ώρες μετά την επικράτηση του «Όχι» στο ελληνικό δημοψήφισμα.

Πληροφορίες που επικαλείται η Ημερισία στην ηλεκτρονική έκδοσή της αναφέρουν ότι ο κ. Πούτιν εξέφρασε στον κ. Τσίπρα τη στήριξή του προς τον ελληνικό λαό «για την υπέρβαση των δυσκολιών».

 

Δειτε Επισης

Ελλάδα: Τι σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το 2025 και μετά
DBRS: Αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2024
Ελλάδα: Άντλησε από τις αγορές κοντά στα 9 δις ευρώ από την αρχή του έτους
Στοίχημα για την ελληνική οικονομία η πιστωτική επέκταση των τραπεζών
Στις αγορές με δεκαετές ομόλογο το ελληνικό δημόσιο-Στόχος η άντληση €250 εκατ.
Πώς θα κινηθεί η ελληνική οικονομία έως το 2028
Moody’s: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας-Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο Ba1
Ελκυστικό το... story των ελληνικών τραπεζών-Οι θετικές προοπτικές για τον κλάδο
Από ευνοϊκότερο έδαφος ξεκινά το 2025 για την ελληνική οικονομία και τον προϋπολογισμό
DBRS: Αναβάθμισε σε θετικές από σταθερές τις προοπτικές για τις καταθέσεις Eurobank και Εθνικής