Σήμερα νικητής ο Αλέξης Τσίπρας, αύριο;

Ο νικητής του σημερινού δημοψηφίσματος στην Ελλάδα δεν είναι άλλος από τον Αλέξη Τσίπρα. Έπειτα από πέντε σκληρά χρόνια μνημονίου και βαθιάς λιτότητας ένας πρωθυπουργός 41 μόλις ετών διεκδικεί το δικαίωμα του αγγελιοφόρου της άνοιξης. Ο κ. Τσίπρας σαγήνευσε όχι μόνο τον ελληνικό λαό αλλά πέτυχε να «εξασφαλίσει» την ψήφο όχι μόνο της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού αλλά και τρανών οικονομολόγων όπως ο Πολ Κρούγκμαν και σύγχρονων φιλοσόφων όπως ο Νόαμ Τσόμσκι.

Υπάρχουν και αυτοί βεβαίως που εντοπίζουν στο θρίαμβο του Τσίπρα ορισμένες σκιές. Μιλούν για μεγάλη αποχή των ψηφοφόρων από τη μια κι από την άλλη μεγάλη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής (το κείμενο αυτό γράφτηκε προτού ολοκληρωθεί η καταμέτρηση). Ωστόσο, η νίκη του πρωθυπουργού και της αντίστασής του παραμένει ένα γεγονός, είτε μας αρέσει είτε όχι, είτε το αναμέναμε είτε όχι.

Αυτό που τώρα αναμένει όμως ο ελληνικός λαός από την κυβέρνηση είναι να έχει δικαίωμα σε ένα πιο δίκαιο αύριο που θα του επιτρέψει να ανασάνει και να λειτουργήσει. Όπως του υποσχέθηκαν. Στον απόηχο των εμφαντικών δηλώσεων της κυβέρνησης και των υποστηριχτών τους βρίσκεται η μαύρη πραγματικότητα και λίγο πιο κάτω η διαπραγμάτευση που θα ακολουθήσει με τους δανειστές της χώρας. Τι θα γίνει αύριο στις Βρυξέλες;

Σήμερα, νικητής αναδεικνύεται δίχως αμφισβήτηση ο κ. Τσίπρας. Η ώρα του ανήκει. Τίποτα άλλο πέρα από την ώρα. Αύριο, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας καλείται να ηγηθεί ενός λαού που ήδη υπέφερε πολλά. Ο ελληνικός λαός αναγκάστηκε να περάσει κι άλλες δύσκολες μέρες και βρέθηκε αντιμέτωπος με το σκληρό πρόσωπο του διχασμού αποφασίζοντας τελικά να υπερψηφίσει ένα «όχι», με μόνο λάβαρο την εθνική ελευθερία και τις άδειες τσέπες. Λιγότερο χρέος και ανάπτυξη υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας και αυτά θα κληθεί να εξασφαλίσει. Με εντολή του λαού. Τα προβλήματα παραμένουν μπροστά και είναι πολλά. Αύριο.

Δειτε Επισης

Χειρουργείο καρδιάς μετά τα 70: Διαδικασία, κίνδυνοι, ανάνηψη και οφέλη-Μύθοι και πραγματικότητα
Πώς η βραχυχρόνια μίσθωση μπορεί να αναζωογονήσει το ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας
Οι ποινές χάδι και οι παράνομοι, που γίνονται σφετεριστές
Η βάση στην οποία μπορούμε να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας και το παράδειγμα της Εσθονίας
Στρατηγικοί στόχοι για την ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου
Περιέργεια και διαφορετικότητα: Οι πυλώνες της καινοτομίας στον χώρο εργασίας
Πλοήγηση στο τελικό στάδιο συμμόρφωσης με την οδηγία NIS2
Ο εκτεταμένος αντίκτυπος της νέας οδηγίας για την εταιρική δέουσα επιμέλεια όσον αφορά την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη
Υλικά και αντικείμενα σε επαφή με τρόφιμα και η σημασία του ελέγχου τους
Αναπτύξεις σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας;