Ισχυρή εντολή με ζητούμενο τη συμφωνία

Το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα της Κυριακής (5/7) δημιουργεί νέα δεδομένα στο δράμα που βιώνει η χώρα τα τελευταία χρόνια αλλά σε καμιά περίπτωση δεν σηματοδοτεί το τέλος του.
 
Ο ελληνικός λαός έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα προς πολλαπλές κατευθύνσεις με κυριότερο όλων ότι επιτέλους η χώρα έχει ανάγκη από πολιτικές που προάγουν την ανάπτυξη. Οι Έλληνες απέρριψαν την πολιτική της λιτότητας αλλά σε καμιά περίπτωση δεν ψήφισαν την έξοδο της χώρας από το Ευρώ.

Η ετυμηγορία τους ενισχύει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποτελέσει διαπραγματευτικό χαρτί στα δύσκολα που ακολουθούν. Η ισχυρή λαϊκή εντολή θα πρέπει να κεφαλαιοποιηθεί προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα για τον ελληνικό λαό και όχι να τύχει κατάχρησης για κομματικά παιχνίδια ή τις όποιες σκοπιμότητες.

Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς την ώρα που η οικονομία της χώρας βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Πρώτιστη ευθύνη όλων είναι να σεβαστούν την απόφαση του ελληνικού λαού και να την υπηρετήσουν με νηφαλιότητα, χωρίς ρεβανσισμούς ή ιδιοτελείς στοχεύσεις. Η επόμενη μέρα θα πρέπει να βρει τους Έλληνες ενωμένους με ζητούμενο, την καθολική προσπάθεια για να βγει η χώρα από τα πολλαπλά αδιέξοδα. Η άμεση επανέναρξη των συνομιλιών με τους δανειστές για τη συνομολόγηση συμφωνίας το συντομότερο είναι εκ των ων ουκ άνευ, ώστε να διασφαλιστεί η αποκατάσταση και σταδιακή σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος και η επάνοδος της καθημερινότητας των Ελλήνων σε κανονικούς ρυθμούς.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε λαϊκή εντολή για να διαπραγματευτεί με τους δανειστές και να καταλήξει σε συμφωνία 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα. Ο ελληνικός λαός τού την έδωσε και μάλιστα με ισχυρή πλειοψηφία. Ο χρόνος όμως άρχισε ήδη να μετράει αντίστροφα.

 

 

Δειτε Επισης

Χειρουργείο καρδιάς μετά τα 70: Διαδικασία, κίνδυνοι, ανάνηψη και οφέλη-Μύθοι και πραγματικότητα
Πώς η βραχυχρόνια μίσθωση μπορεί να αναζωογονήσει το ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας
Οι ποινές χάδι και οι παράνομοι, που γίνονται σφετεριστές
Η βάση στην οποία μπορούμε να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας και το παράδειγμα της Εσθονίας
Στρατηγικοί στόχοι για την ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου
Περιέργεια και διαφορετικότητα: Οι πυλώνες της καινοτομίας στον χώρο εργασίας
Πλοήγηση στο τελικό στάδιο συμμόρφωσης με την οδηγία NIS2
Ο εκτεταμένος αντίκτυπος της νέας οδηγίας για την εταιρική δέουσα επιμέλεια όσον αφορά την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη
Υλικά και αντικείμενα σε επαφή με τρόφιμα και η σημασία του ελέγχου τους
Αναπτύξεις σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας;