Powered by

Βαρουφάκης: Κάνει λόγο για τρομοκρατία στην Ελλάδα

Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης κατηγόρησε τους πιστωτές της Ελλάδας για "τρομοκρατία" σε συνέντευξη του που δημοσιεύθηκε στην ισπανική καθημερινή εφημερίδα “El Mundo”.

“Αυτό που κάνουν με την Ελλάδα έχει ένα όνομα – τρομοκρατία”, δήλωσε ξεκάθαρα ο κ. Βαρουφάκης, προσθέτοντας ότι "αυτό που θέλουν σήμερα οι Βρυξέλλες και η τρόικα είναι να νικήσει το `ναι` (στο δημοψήφισμα), έτσι ώστε να μπορέσουν να ταπεινώσουν τους Έλληνες".

"Γιατί μας ανάγκασαν να κλείσουμε τις τράπεζες; Για να ενσταλάξουν τον φόβο στους πολίτες. Και η εξάπλωση του φόβου ονομάζεται τρομοκρατία", είπε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε ακόμη ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής, οι τράπεζες θα ανοίξουν και η Αθήνα θα καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της.

“Η Ευρώπη χρειάζεται μια συμφωνία, η Ελλάδα χρειάζεται μια συμφωνία, που σημαίνει ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία”, επισήμανε, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση του να παραιτηθεί, εάν επικρατήσει το “ναι” στο δημοψήφισμα.

Αναφερόμενος στο κόμμα Podemos της Ισπανίας, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ είπε: “Νομίζω ότι στην Ευρώπη υπάρχει ανάγκη για κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το Podemos, τα οποία είναι τόσο κρίσιμης σημασίας για το σύστημα, φιλο-ευρωπαϊκά και δημοκρατικά. Αυτοί που μας μισούν θέλουν να μας λένε αντι-ευρωπαϊκά, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια, δεν είμαστε", πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ελλάδα: Τι σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το 2025 και μετά
DBRS: Αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2024
Ελλάδα: Άντλησε από τις αγορές κοντά στα 9 δις ευρώ από την αρχή του έτους
Στοίχημα για την ελληνική οικονομία η πιστωτική επέκταση των τραπεζών
Στις αγορές με δεκαετές ομόλογο το ελληνικό δημόσιο-Στόχος η άντληση €250 εκατ.
Πώς θα κινηθεί η ελληνική οικονομία έως το 2028
Moody’s: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας-Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο Ba1
Ελκυστικό το... story των ελληνικών τραπεζών-Οι θετικές προοπτικές για τον κλάδο
Από ευνοϊκότερο έδαφος ξεκινά το 2025 για την ελληνική οικονομία και τον προϋπολογισμό
DBRS: Αναβάθμισε σε θετικές από σταθερές τις προοπτικές για τις καταθέσεις Eurobank και Εθνικής