Powered by

Ρέντσι: Η Ιταλία δεν είναι σύντροφος στη δυστυχία της Ελλάδας

Η Ιταλία δεν είναι πλέον "σύντροφος στη δυστυχία" της Ελλάδας, όπως ήταν πριν από τρία-τέσσερα χρόνια, και οι Ιταλοί "δεν πρέπει να φοβούνται τις αρνητικές επιπτώσεις" αυτής της κρίσης, διαβεβαίωσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

"Ας πάψουμε να περιγράφουμε την Ιταλία ως τον ασθενή της Ευρώπης, δεν είμαστε πλέον", δήλωσε ο κ. Ρέντσι σε συνέντευξή του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TG5.

"Η Ιταλία δεν φοβάται συγκεκριμένες συνέπειες. Αν η Ιταλία και η Ελλάδα υπήρξαν σύντροφοι στη δυστυχία, αυτό δεν ισχύει πλέον σήμερα. Είμαστε αυτοί που λύνουν το πρόβλημα, δεν είμαστε πια το πρόβλημα", υποστήριξε.

 "Πριν από τρία-τέσσερα χρόνια ήμασταν (το πρόβλημα). Λέγαμε πάντα, η Ιταλία και η Ελλάδα, η Ελλάδα και η Ιταλία. Όμως δεν είναι πλέον έτσι", πρόσθεσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός, ο οποίος υπογράμμισε πως οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν και η επανεκκίνηση της οικονομίας δείχνουν πως οι Ιταλοί "βρίσκονται στην πλευρά αυτών που επιδιώκουν να λύσουν το πρόβλημα".

Ο κ. Ρέντσι έχει πολλαπλασιάσει το τελευταίο διάστημα τις δηλώσεις για να υποστηρίξει πως η οικονομία της Ιταλίας έχει εξυγιανθεί και είναι προφυλαγμένη από μια διάχυση της ελληνικής κρίσης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αναβάθμιση προοπτικών της ελληνικής οικονομίας σε θετικές από Fitch-Επιβεβαίωση αξιολόγησης στη βαθμίδα ΒΒΒ-
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 5,16 δις στο 4μηνο-7% πάνω από τον στόχο τα έσοδα από φόρους
Eurostat: Οι Έλληνες εργάστηκαν τις περισσότερες ώρες εβδομαδιαίως στην Ε.Ε. το 2024 (γραφήματα)
Διπλό crash test για Ελλάδα-Στο μικροσκόπιο Fitch και Κομισιόν
Κυκλάδες: Ποιος είναι το «σιωπηλό διαμάντι» που λατρεύουν οι Βρετανοί τουρίστες
Οι πέντε απειλές για την ελληνική οικονομία από τον εμπορικό πόλεμο
Στα €18 δις το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα-Πώς ψωνίζουν οι Έλληνες
Το ιδιωτικό χρέος σε πρώτο πλάνο στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης-Οι σχεδιασμοί
Στο 9% η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάρτιο-Στα 4,28 εκατ. οι απασχολούμενοι
Στην Κομισιόν η έκθεση προόδου για την ελληνική οικονομία-Στο 3,6% η αύξηση των πρωτογενών δαπανών