Powered by

Κυνηγώντας θέσεις στο δημόσιο

Έχοντας εκατοντάδες αιτήματα από τον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα το Υπουργείο Οικονομικών αναζητά τη χρυσή τομή σε σχέση με το ζήτημα των προσλήψεων και της αποπαγοποίησης προαγωγών. Τμήματα του δημοσίου αλλά και ημικρατικού οργανισμού ζητούν επισήμως από το Υπουργείο Οικονομικών αποπαγοποίηση θέσεων τόσο για προαγωγές όσο και για προσλήψεις, με το αιτιολογικό της ανεπάρκειας σε επίπεδου χειρισμού του όγκου εργασίας αφενός και της ανάγκης για άτομα με συγκεκριμένες ειδικότητες αφετέρου.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το InBusinessNews μόνο από τη Cyta υπάρχει αίτημα εδώ και δύο μήνες για συνολικά 100 θέσεις, που αφορούν τόσο προσλήψεις νέου προσωπικού όσο και προαγωγές στελεχών του Οργανισμού και δη υψηλόβαθμων. Πηγές από το Υπουργείο Οικονομικών τονίζουν ότι όλα τα αιτήματα εξετάζονται αλλά όχι στη βάση πολιτικής σταδιακής απελευθέρωσης όλων των θέσεων αλλά αναλόγως αναγκών σε κάθε υπηρεσία ή οργανισμό.

Πρόβλημα  για την περίπτωση της Cyta είναι ο μεγάλος αριθμός θέσεων τον οποίο ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών, ένα χρόνο μετά το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου του ημικρατικού με το οποίο αποχώρησαν κάπου 600 άτομα. Εξάλλου, μετά την έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών απαιτείται σχετική απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο αλλά και σύμφωνος γνώμη από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Αρμόδια πηγή από το Υπουργείο Οικονομικών τόνισε ότι στη Cyta ζητούν μεγάλο αριθμό θέσεων τόσο για προσλήψεις όσο και για προαγωγές, κάτι που καθιστά σύνθετο έργο την αξιολόγηση των αιτημάτων. Τονίζεται πάντως, ότι θέσεις θα αποπαγοποιηθούν με συγκεκριμένη πολιτική η οποία ιεραρχεί τα αιτήματα αναλόγως αναγκών και ανάλογα με την κρισιμότητα συγκεκριμένων πόστων σε καθοριστικής σημασίας υπηρεσίας ή τμήματα.

Πριν το τέλος του 2015 και υπολογίζοντας πάντα τον δημοσιονομικό αντίκτυπο τέτοιων κινήσεων το Υπουργείο Οικονομικών θα Οδηγήσει στο Υπουργικό πρόταση για προσλήψεις και προαγωγές.

Δειτε Επισης

Δύο οι μνηστήρες για τη διαχείριση του Αστεροσκοπείου Τροόδους-Οι προσφορές που υπέβαλαν
Κλέβει τις εντυπώσεις το νέο Jumbo στη Λευκωσία-Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό του πολυκαταστήματος
Φ. Ρουσουνίδης: Ξεπεράσαμε τα όρια μας για το καλό της βιομηχανίας, να κάνουν δεύτερες σκέψεις οι συντεχνίες
Βλέπει τις συντεχνίες στην ξενοδοχειακή βιομηχανία το Σάββατο ο Παναγιώτου-Ζητά υπευθυνότητα
Γενικό Λογιστήριο: Σημαντικές μεταρρυθμίσεις και σύγχρονα εργαλεία για ενίσχυση διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις
Εβδομαδιαία κέρδη 1,32 στο ΧΑΚ
Παράταση στις δηλώσεις εισοδήματος με πληροφορίες ελεγχόμενων συναλλαγών
ΚΟΕ: Αναθεώρησε στο 3,5%, από 3,0%, την εκτίμηση του για ανάπτυξη το 2024
Στο Υπουργικό πρόταση για παράταση της υποβολής φορολογικής δήλωσης μέχρι και την 30η Νοεμβρίου
Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΣΠΟΔ τον Σεπτέμβριο-Ετήσια αύξηση 1,1%