Ναυτική Ακαδημία από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

«Αυτό που λείπει από την Κύπρο, είναι μια Ναυτική Ακαδημία που θα εκπαιδεύει και θα επιμορφώνει όλο τον κόσμο που ασχολείται με αυτό το επάγγελμα για να κάνουμε ακόμα πιο ελκυστική και αποτελεσματική τη ναυτική βιομηχανία», δήλωσε στην κάμερα του ΙnBusinessNews ο Δρ. Στυλιανός Μαυρομούστακος, Εκτελεστικός Διευθυντής της Ναυτικής Ακαδημίας. 

Η Ναυτική Ακαδημία ιδρύθηκε από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε συνεργασία με την Αραβική Ακαδημία Επιστημών, Τεχνολογίας και Θαλάσσιων Μεταφορών, και με την στήριξη του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Υποθέσεων  της  Ανατολικής  Μεσογείου  (Mar.In.E.M)  και  του  Intercollege. Η έδρα της θα είναι στο Intercollege Λάρνακας.

Η Ναυτική Ακαδημία θα απευθύνεται σε τρεις κατηγορίες πολιτών, συμπλήρωσε ο Δρ. Μαυρομούστακος.   «Η πρώτη κατηγορία απευθύνεται στα νέα παιδιά που θέλουν να γίνουν αξιωματικοί πλοίων.  Η δεύτερη κατηγορία αφορά τα άτομα που εργάζονται ήδη πάνω στα πλοία  σαν αξιωματικοί και θα ήθελαν να πάρουν προαγωγή- αφού συμπληρώσουν κάποια χρόνια υπηρεσίας- και η τρίτη κατηγορία απευθύνεται σε  οποιοδήποτε άτομο ασχολείται με την θάλασσα  και πρέπει να πάρει κάποια εξειδίκευση, ανάλογα με το επάγγελμα που εξασκεί. Για παράδειγμα, ένας μάγειρας για να δουλέψει σε κάποιο πλοίο πρέπει να περάσει μια ειδική εκπαίδευση».

Ο Δρ. Μαυρομούστακος κατέληξε ότι στόχος της Ναυτικής Ακαδημίας είναι να καταστεί μια διεθνής αναγνωρισμένη υψηλού επιπέδου ακαδημία ώστε να προσελκύσει όχι μόνο Κύπριους φοιτητές ή φοιτητές από την Ανατολική Μεσόγειο αλλά από όλο τον κόσμο. 

 

Δειτε Επισης

Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Ανανωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024
Action Global Communications: Απέσπασε 10 βραβεία Carob και κατέκτησε την πρωτιά στην κατηγορία Digital με 3 χρυσά βραβεία
Συνεχίζονται οι διαλέξεις της ΕΚΚ σε σχολεία στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Όραμα και αριστεία στην 15η τελετή αποφοίτησης
ΠΔΣ: Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις βασικές αρχές που διέπουν το δικηγορικό λειτούργημα
GNOMI Integrated Communications: Κέρδισε την πρωτιά στα Carob Awards 2024
Επιχειρηματική ανάπτυξη με τις ευλογίες… της ΤΝ
Georgios Leontaris: Στρατηγικές διαχείρισης επενδύσεων στο κύμα των παγκόσμιων αλλαγών