Powered by

Αύξηση 3% στον αριθμό των εγγεγραμμένων ανέργων

Σταθεροποιείται ο αριθμός των ανέργων γύρω στις 40 χιλιάδες σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου για τον Ιούνιο ντου 2015.

Με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στα Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο τέλος Ιουνίου 2015, έφτασε τα 40.876 πρόσωπα, καταγράφοντας 3% αύξηση από τον περασμένο Μάιο οπότε ο συνολικός αριθμός ανέργων έφθασε τα 39.672 πρόσωπα.

Με βάση τα στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις που δείχνουν την τάση της ανεργίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιούνιο 2015 μειώθηκε στα 43.352 πρόσωπα σε σύγκριση με 43.520 τον προηγούμενο μήνα. 

Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2014 σημειώθηκε μείωση 4.049 προσώπων ή 9,0% που αποδίδεται κυρίως στους τομείς των κατασκευών (μείωση 1.292 ανέργων), των χρηματοπιστωτικών και ασφαλιστικών δραστηριοτήτων (μείωση 793), και του εμπορίου (μείωση 779).

Μείωση στον αριθμό ανέργων καταγράφηκε και στους τομείς της μεταποίησης (μείωση 666), της εκπαίδευσης (μείωση 366) και στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας (μείωση 703).

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την ίδια περίοδο υπήρξε και αύξηση στην εγγεγραμμένη ανεργία στους τομείς των δραστηριοτήτων υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης (αύξηση 319 ανέργων) και των μεταφορών (αύξηση 273).

Ο μεγαλύτερος αριθμός ανέργων καταγράφεται στην κατηγορία «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο, Επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσικλετών» με 7,284 πρόσωπα, ενώ ο μικρότερος αριθμός καταγράφεται στην κατηγορία «Δρασηριότητες Ετερόδικων Οργανισμών και Φορέων» με 38 πρόσωπα.

Δειτε Επισης

Στρατηγικό σχέδιο ΚΑΠ 2023-2027: Προκυρήσσεται η παρέμβαση για επενδύσεις μεγάλης κλίμακας
Αναβάθμιση από Capital Intelligence στο BBB-Συνεχιζόμενη βελτίωση στα δημόσια οικονομικά
Κώστας Κουμής: Η θετική πορεία την τελευταία διετία και το μεγάλο στοίχημα για τον τουρισμό
Προχωρά με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε κτίριά της η ΑΗΚ-Ο διαγωνισμός και η εκτιμώμενη αξία
Πολυκατοικίες, μονοκατοικίες και μεικτές αναπτύξεις-Στο ζενίθ η αδειοδότηση οικιστικών έργων
Σε ποιες εταιρείες έδωσε πέραν του ενός εκατ. για αγορά υπηρεσιών το κράτος-Οι μεγαλύτερες δαπάνες
ΧΑΚ: Ενώπιον σημαντικών μηνιαίων κερδών 5,7% μια χρηματιστηριακή συνάντηση πριν από το τέλος του μήνα
Κερδοφορία για Mall of Cyprus και Mall of Engomi
Ξένοι και Κύπριοι επενδυτές για το λιμάνι της Λάρνακας-Το Κατάρ και η παρότρυνση Αλέξη Βαφεάδη
Τράπεζα Κύπρου: Πουλά χαρτοφυλάκιο ΜΕΔ και σχετικών εξασφαλίσεων στην Cerberus Capital Management L.P