Σύμφωνο Συνεργασίας από Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Δήμο Λευκωσίας

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης της παιδείας και της κοινωνίας, το Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και ο Δήμος Λευκωσίας υπόγραψαν Συμφωνίας Συνεργασίας (MoU) την Τρίτη 28 Ιουλίου.

Εκ μέρους του δήμου Λευκωσίας το σύμφωνο υπέγραψε ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Πρύτανης Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος.

Πλήρη ταύτιση της στρατηγικής του δήμου Λευκωσίας με αυτήν που υιοθετεί το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στα πεδία της γνώσης, της ανάπτυξης, της καινοτομίας, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος και της έρευνας διαπιστώνει ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο δήμαρχος Λευκωσίας αφού ευχαρίστησε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανέφερε ότι διαχρονικός στόχος του δήμου Λευκωσίας είναι “η δημιουργία μιας πόλης της γνώσης, της δημιουργικότητας και κατ’ επέκταση της επιχειρηματικότητας”. Ο κ. Γιωρκάτζης, είπε, επίσης ότι “αυτή η προγραμματική συμφωνία είναι μόνο η αρχή και αποτελεί ένα μικρό βήμα”. 

Σχολιάζοντας τις στρατηγικές καινοτομίας τόσο του δήμου όσο και του πανεπιστημίου, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία να δημιουργηθεί στην εντός των τειχών πόλη, μια “Συνοικία Δημιουργικών Επιχειρήσεων” με στόχο να ενθαρρυνθούν νεοφυείς επιχειρήσεις και δημιουργοί αλλά και επίδοξοι επιχειρηματίες.

Στο χαιρετισμό του, ο πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος αναφέρθηκε στη συναπόφαση να ενισχυθούν αφενός οι σχέσεις δήμου και πανεπιστημίου, αφετέρου να επιδιωχθεί η ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων λύσεων μέσα από την εκπόνηση μελετών, την υλοποίηση εκπαιδευτικών-επιμορφωτικών  προγραμμάτων και την από κοινού συμμετοχή και αξιοποίηση των περιφερειακών, εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων. “Για την επίτευξη βέλτιστων αποτελεσμάτων θα αξιοποιηθούν, επ’ αμοιβαία ωφελεία, οι εγκαταστάσεις, οι υποδομές, ο εξοπλισμός, τα μέσα και η υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτουν τόσο ο Δήμος Λευκωσίας όσο και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου” είπε ο πρύτανης. 

Ο κ. Γουλιάμος ανέφερε επίσης ότι “πριν από λίγες μόλις μέρες το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο κατέκτησε μια τεράστια διεθνή διάκριση μετά την αξιολόγηση από τον εγκυρότερο, ανεξάρτητο οργανισμό πανεπιστημιακών αξιολογήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, το QS TOP UNIVERSITIES. Οργανισμού που αξιολογεί, ανάμεσα σ' άλλα, τα κορυφαία και πιο ιστορικά πανεπιστημιακά ιδρύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο είναι το πρώτο και μοναδικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο και την Ελλάδα που αξιολογήθηκε από το QS Stars University Ratings με τον υψηλότερο δείκτη 5 αστέρια (5 stars) στους τομείς της διδασκαλίας, των εγκαταστάσεων, της εταιρικής ευθύνης, της διεθνοποίησης και της προσβασιμότητας/στήριξης των φοιτητών”.

Ο πρύτανης αναφέρθηκε επίσης στην τεράστια σημασία που έχει η έναρξη λειτουργίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου του Microsoft Innovation Center (MIC). Δήμαρχος και πρύτανης μίλησαν και για κοινές συνέργειες στον τομέα της άντλησης ευρωπαϊκών κονδυλίων. Ο πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου απηύθυνε πρόσκληση στον δήμαρχο να μιλήσει ενώπιον των φοιτητών για τα οράματα και τις στρατηγικές ανάπτυξης της πρωτεύουσας. Η πρόσκληση έγινε αποδεκτή.

Δειτε Επισης

Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Ανανωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024
Action Global Communications: Απέσπασε 10 βραβεία Carob και κατέκτησε την πρωτιά στην κατηγορία Digital με 3 χρυσά βραβεία
Συνεχίζονται οι διαλέξεις της ΕΚΚ σε σχολεία στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Όραμα και αριστεία στην 15η τελετή αποφοίτησης
ΠΔΣ: Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις βασικές αρχές που διέπουν το δικηγορικό λειτούργημα
GNOMI Integrated Communications: Κέρδισε την πρωτιά στα Carob Awards 2024
Επιχειρηματική ανάπτυξη με τις ευλογίες… της ΤΝ
Georgios Leontaris: Στρατηγικές διαχείρισης επενδύσεων στο κύμα των παγκόσμιων αλλαγών