powered by

Τρ. Κύπρου: Αναζητώντας διευθύνοντα σύμβουλο

Από τις 21 Απριλίου, όταν ο Τζον Χούρικαν γνωστοποίησε την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Κύπρου, ο Οργανισμός βρίσκεται στο ψάξιμο για τον αντικαταστάτη του. Τρεις και πλέον μήνες αργότερα οι διαδικασίες αντικατάστασής του τρέχουν, παρόλο που έχουν χαθεί τα αρχικά χρονοδιαγράμματα που υπαγόρευαν εντοπισμό νέου CEO πριν το καλοκαίρι. 

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το InBusinessNews το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου έπειτα από σχετικές διαδικασίες έχει καταρτίσει λίστα με έξι άτομα (πέντε ξένοι και ένας Κύπριος με καριέρα στο εξωτερικό). Από τα εν λόγω άτομα θα επιλεγεί το άτομο που θα αναλάβει τη θέση του CEO της Τράπεζας Κύπρου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αργότερο εντός του πρώτου δεκαημέρου του Αυγούστου, η βαρυσήμαντη απόφαση θα παρθεί. 

Πάντως, στο διοικητικό συμβούλιο υπάρχει προβληματισμός αφενός για τη σχετική καθυστέρηση που έχει μέχρι στιγμής καταγράφει στις διαδικασίες για εντοπισμό του νέου CEO του Οργανισμού και αφετέρου για την επιλογή του καταλληλότερου για τη σημαντική θέση. Ο Τζον Χούρικαν ανέλαβε τη διεύθυνση του Οργανισμού στο μεσοδιάστημα της εποχής των μετόχων, οι οποίοι προέκυψαν από το κούρεμα καταθέσεων και της εισόδου στη μετοχική σύνθεση της τράπεζας μεγάλων, θεσμικών επενδυτών από το εξωτερικό. 

Μάλιστα, ο απερχόμενος CEO της Τράπεζας Κύπρου πιστώνεται –σε μεγάλο βαθμό- τη μεγάλη προσπάθεια αναδιάρθρωσης του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, μετά την απορρόφηση μέρους εργασιών της Λαϊκής, του κλεισίματος καταστημάτων και της αποδέσμευσης προσωπικού, ενώ αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι της νέας ταυτότητας που η Τράπεζα Κύπρου επιχειρεί να κτίσει. 

Την ίδια ώρα η διαχείριση του μεγάλου όγκου μη εξυπηρετούμενων δανείων, τόσο επιχειρήσεων όσο και νοικοκυριών, αποτελεί εργασία με την οποία ασχολήθηκε προσωπικά. Παράλληλα, ο Χούρικαν είχε άμεση επαφή με το ΔΣ ως μέλος του, ενώ είχε επαφή και με τον κόσμο στα κεντρικά του Οργανισμού στην Αγία Παρασκευή. 

Θα πρέπει παράλληλα να σημειωθεί ότι πληροφορίες του InBusinessNews αναφέρουν ότι –πλέον- στόχος είναι η σύναψη συμβολαίου με τον νέο CEO εντός του καλοκαιριού, προκειμένου να έχει έστω και κάποια περίοδο προσαρμογής και ενημέρωσης με τον Τζον Χούρικαν. 

Η χρονική περίοδος του συμβολαίου του νέου CEO της Τράπεζας Κύπρου, διαδραματίζει τον δικό της ρόλο στη διαδικασία αντικατάστασης του Τζον Χούρικαν, αφού στον Οργανισμό επιδιώκουν να βρουν ένα άτομο, το οποίο θα θέσει την Κύπρο ως τη νέα βάση ενώ θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη χώρα και τον Οργανισμό μέσα από μακροπρόθεσμο φακό. 

Δειτε Επισης

Κάποιες ειδοποιήσεις είναι καλύτερο να τις αγνοείς...Καμπάνια ενημέρωσης Συνδέσμου Τραπεζών powered by Mastercard
Όλι Ρεν (EKT): Ναι σε νέα μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο αν το δικαιολογούν οι προβλέψεις
Αναστέλλεται λόγω squeeze out η διαπραγμάτευσης της μετοχής της Ελληνικής Τράπεζας στο ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Πόσες επιπλέον μετοχές απέκτησε μέσω του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών
Eurobank-Ελληνική: Φουλ ρυθμοί για την συγχώνευση και αποφάσεις για το όνομα της ενοποιημένης τράπεζας
Ελληνική Τράπεζα: Δυναμικό ξεκίνημα για το 2025 με κέρδη ύψους €45 εκατ. το πρώτο τρίμηνο
Πράσινο Κεφαλαιαγοράς στο squeeze out και στην Eurobank το 100% της Ελληνικής
Προσοχή σε απατηλά επενδυτικά προγράμματα συνιστά ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών
Σε κέρδη 4,5 δις ευρώ στοχεύουν οι ελληνικές τράπεζες το 2025
Κάλεσμα Συνδέσμου Εξαγοράς Πιστώσεων σε δανειολήπτες-Επικαιροποιήστε άμεσα τα στοιχεία σας