powered by

Στο μισό οι ζημιές για την USB

Μείωση των ζημιών της κατά 55% ανακοίνωσε για το εξάμηνο του 2015 η USB Bank. Η ζημιά ανήλθε σε 2 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 4,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή εξαμηνία.
 
Τα έσοδα από τόκους μειώθηκαν στα €12.3 εκ., έναντι 14 εκατ. την περσινή περίοδο, ενώ και ο κύκλος εργασιών μειώθηκε από 22,5 εκατ. στα 19.9 εκατ.

Τα έσοδα από τόκους σε τοποθετήσεις τραπεζών κι επενδύσεων ανήλθαν σε 2,6 εκατ. σε σχέση με 3,1 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2014 λόγω των χαμηλότερων αποδόσεων αλλά και την πολιτική της Τράπεζας να τοποθετεί την πλεονάζουσα ρευστότητα στην ΕΚΤ. 

Τα καθαρά έσοδα από δικαιώματα και προμήθειες και επίσης και τα άλλα έσοδα μειώθηκαν κατά 7% στο €1,3 εκ. 
Το λειτουργικό κέρδος της τράπεζας μειώθηκε στα €5,2 εκ. από €6,9 εκ. 

Ποσό της τάξεως των  €750 χιλ. αναγνωρίστηκε στα αποτελέσματα το πρώτου εξαμήνου του 2015 και αφορά πρόβλεψη για ζημιά από επανεκτίμηση των επενδύσεων σε ακίνητα. 

Λόγω  της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, της συνεχιζόμενης μείωσης της αξίας των ακινήτων και λόγω των συνεπακόλουθων δυσκολιών απολπηρωμής, οι προβλέψεις για επισφάλειες μειώθηκαν στα €6,5 εκ. από €9,9 εκ. πέρσι.

Δειτε Επισης

Eurobank Holdings: Ενισχυμένα καθαρά κέρδη στην Κύπρο με Eurobank Cyprus και Ελληνική-Πάνω κατά 31,3% και στα €121 εκ.
Κάποιες ειδοποιήσεις είναι καλύτερο να τις αγνοείς...Καμπάνια ενημέρωσης Συνδέσμου Τραπεζών powered by Mastercard
Όλι Ρεν (EKT): Ναι σε νέα μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο αν το δικαιολογούν οι προβλέψεις
Αναστέλλεται λόγω squeeze out η διαπραγμάτευσης της μετοχής της Ελληνικής Τράπεζας στο ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Πόσες επιπλέον μετοχές απέκτησε μέσω του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών
Eurobank-Ελληνική: Φουλ ρυθμοί για την συγχώνευση και αποφάσεις για το όνομα της ενοποιημένης τράπεζας
Ελληνική Τράπεζα: Δυναμικό ξεκίνημα για το 2025 με κέρδη ύψους €45 εκατ. το πρώτο τρίμηνο
Πράσινο Κεφαλαιαγοράς στο squeeze out και στην Eurobank το 100% της Ελληνικής
Προσοχή σε απατηλά επενδυτικά προγράμματα συνιστά ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών
Σε κέρδη 4,5 δις ευρώ στοχεύουν οι ελληνικές τράπεζες το 2025