Powered by

Επιστολή Ντάισελμπλουμ προς Τσίπρα

Ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απαντάει και επίσημα ότι το Eurogroup θα επανέλθει στο αίτημά του για πρόγραμμα χρηματοοικονομικής στήριξης από τον ESM, μετά το δημοψήφισμα και στη βάση του αποτελέσματος που θα προκύψει.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφέρει ότι οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συζήτησαν στο Eurogroup της 30ης Ιουνίου και 1ης Ιουλίου, το αίτημα παράτασης του παλαιού προγράμματος από τον EFSF και το αίτημα για ένα νέο πρόγραμμα από τον ESM, που απέστειλε με επιστολές του ο λλληνας πρωθυπουργός.

Όσον αφορά την παράταση του παλαιού προγράμματος από τον EFSF, ο κ. Ντάισελμπλουμ επισημαίνει ότι το Eurogroup της 30ης Ιουνίου επαναβεβαίωσε την απόφαση της 27ης Ιουνίου ότι δεν θα εγκρίνει την παράταση.

Το πρόγραμμα του EFSF έληξε στις 30 Ιουνίου, καθώς επίσης και οι συμφωνίες που συνδέονται με αυτό, συμπεριλαμβανομένων των επιστροφών των κερδών από τα SMPs και τα ΑNFAs από τις χώρες της ευρωζώνης.

Επιπλέον, στην επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ντάισελμπλουμ υπενθυμίζει ότι στις 20 Φεβρουαρίου οι ελληνικές αρχές είχαν δεσμευθεί κατηγορηματικά ότι θα τιμήσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές της χώρας, πλήρως και έγκαιρα.

Η επιστολή του Γερούν Ντάισελμπλουμ καταλήγει ως εξής: "Θα επανέλθουμε στο αίτημά σας για χρηματοοικονομική στήριξη από τον ESM μόνο κατόπιν και επί τη βάσει του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ελλάδα: Τι σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το 2025 και μετά
DBRS: Αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2024
Ελλάδα: Άντλησε από τις αγορές κοντά στα 9 δις ευρώ από την αρχή του έτους
Στοίχημα για την ελληνική οικονομία η πιστωτική επέκταση των τραπεζών
Στις αγορές με δεκαετές ομόλογο το ελληνικό δημόσιο-Στόχος η άντληση €250 εκατ.
Πώς θα κινηθεί η ελληνική οικονομία έως το 2028
Moody’s: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας-Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο Ba1
Ελκυστικό το... story των ελληνικών τραπεζών-Οι θετικές προοπτικές για τον κλάδο
Από ευνοϊκότερο έδαφος ξεκινά το 2025 για την ελληνική οικονομία και τον προϋπολογισμό
DBRS: Αναβάθμισε σε θετικές από σταθερές τις προοπτικές για τις καταθέσεις Eurobank και Εθνικής