Powered by

Διχασμένοι οι Γερμανοί για την ελληνική συμφωνία

Μοιρασμένη εμφανίζεται η γερμανική κοινή γνώμη σε ό,τι αφορά το πώς θα πρέπει να ψηφίσει σήμερα το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο σε ό,τι αφορά το ελληνικό  πρόγραμμα στήριξης.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση "Deutschlandtrend" που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του πρώτο καναλιού της γερμανικής δημόσιας  τηλεόρασης ARD, το 49% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Βουλή πρέπει να απορρίψει την πρόταση, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 46%. 

Στην ίδια έρευνα, το 85% πιστεύει ότι, παρά το νέο πακέτο βοήθειας, η Ελλάδα θα παραμείνει μακροπρόθεσμα εξαρτημένη από τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μόλις το 11% θεωρεί ότι η ελληνική οικονομία θα προχωρήσει προς τα εμπρός.  

Σε ό,τι αφορά τη δύναμη των κομμάτων, οι  Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) κερδίζουν μία μονάδα από την  προηγούμενη μέτρηση (2.7.2015) και φθάνουν στο 41%, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD)  χάνουν μία μονάδα και πέφτουν στο 24%, όπως και η Αριστερά (Die Linke), η  οποία περιορίζεται στο 9%, με τους Πράσινους να παραμένουν σταθεροί στο 11%,  τους Φιλελεύθερους (FDP) να φθάνουν, κερδίζοντας μία μονάδα, στο 6% και τους  ευρωσκεπτικιστές της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), με νέα ηγεσία, να  σημειώνουν απώλειες μίας μονάδας και να βρίσκονται στο 4%.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Αναβάθμιση προοπτικών της ελληνικής οικονομίας σε θετικές από Fitch-Επιβεβαίωση αξιολόγησης στη βαθμίδα ΒΒΒ-
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 5,16 δις στο 4μηνο-7% πάνω από τον στόχο τα έσοδα από φόρους
Eurostat: Οι Έλληνες εργάστηκαν τις περισσότερες ώρες εβδομαδιαίως στην Ε.Ε. το 2024 (γραφήματα)
Διπλό crash test για Ελλάδα-Στο μικροσκόπιο Fitch και Κομισιόν
Κυκλάδες: Ποιος είναι το «σιωπηλό διαμάντι» που λατρεύουν οι Βρετανοί τουρίστες
Οι πέντε απειλές για την ελληνική οικονομία από τον εμπορικό πόλεμο
Στα €18 δις το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα-Πώς ψωνίζουν οι Έλληνες
Το ιδιωτικό χρέος σε πρώτο πλάνο στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης-Οι σχεδιασμοί
Στο 9% η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάρτιο-Στα 4,28 εκατ. οι απασχολούμενοι
Στην Κομισιόν η έκθεση προόδου για την ελληνική οικονομία-Στο 3,6% η αύξηση των πρωτογενών δαπανών