Powered by

Οι κακοί, οι καλοί και οι έμπιστοι της Ευρώπης

Το περιοδικό The Economist αναδημοσίευσε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Pew Research Centre το 2013.

«Δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρη», σχολιάζει το περιοδικό που την αναδημοσιεύει στην ιστοσελίδα του.

Πολίτες 8 χωρών της ΕΕ ρωτήθηκαν σχετικά με ποιο κράτος θεωρούν πιο αξιόπιστο, αλαζονικό και συμπονετικό. Ο πίνακας δείχνει ότι, όταν τους ζητήθηκε να κατονομάσουν το πιο αξιόπιστο έθνος, η κάθε χώρα ψήφισε για τη Γερμανία, εκτός από τους Έλληνες. Αντ 'αυτού, οι Έλληνες θεωρούν τον εαυτό τους ως το πιο αξιόπιστο κράτος και κατηγορούν τη Γερμανία ως την πιο αλαζονική και λιγότερο συμπονετική χώρα. Αυτά τα στοιχεία δείχνουν την έντονη αντιπάθεια των Ελλήνων προς τους Γερμανούς διότι τους θεωρούν υπεύθυνους για τα μέτρα λιτότητας που τους επιβλήθηκαν.

Οι Ιταλοί θεωρούν τους εαυτούς τους ως τους λιγότερο αξιόπιστους, διότι γνωρίζουν ότι η χώρα τους κατατάσσεται χαμηλά στα διεθνή μέτρα κατά της διαφθοράς.

Οι Γερμανοί θεωρούν την Ελλάδα και την Ιταλία ως τις λιγότερο αξιόπιστες χώρες, ενώ θεωρούν τους εαυτούς τους ως τους λιγότερο αλαζόνες.Οι Βρετανοί τα «βάζουν» με τους Γάλλους καθώς τους χαρακτηρίζουν ως τους λιγότερο αξιόπιστους και αλαζόνες.

Αναφορικά με την συμπόνοια, όλες οι χώρες ψήφισαν τους εαυτούς τους. Λιγότερο συμπονετική χώρα αναδεικνύεται η Γερμανία ενώ η Βρετανία ακολουθεί.

Οι Γερμανοί θεωρούνται αλαζόνες, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Γαλλία που ψηφίστηκε από τους ίδιους, τη Βρετανία και τη Γερμανία.

 

Δειτε Επισης

Κ. Mητσοτάκης: Επιστροφή ενός ενοικίου σε ενοικιαστές κάθε Νοέμβριο και €250 καθαρά σε 1,5 εκατ. συνταξιούχους και ΑΜΕΑ
Νίκος Παπαθανάσης: Μια ακόμη διεθνής αντικειμενική αναγνώριση η αναβάθμιση από Standard & Poor’s
Νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από S&P-Σε ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές το ελληνικό αξιόχρεο
Στις αγορές για άντληση €250 εκατ. το ελληνικό δημόσιο με δεκαετές ομόλογο
Στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο-«Άλμα» 54,5% στο αέριο, «βουτιά» 23,3% στο λάδι
Στα €5,26 δις το εμπορικό έλλειμμα το πρώτο δίμηνο στην Ελλάδα-Μειώθηκε κατά 5,6%
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι υπέρ της ενιαίας αντίδρασης Ε.Ε. απέναντι στους δασμούς Τραμπ
Πόσο θα επηρεάσουν την Ελλάδα οι δασμοί του Τραμπ-Οι επιπτώσεις στις εξαγωγές, ποιοι κλάδοι επηρεάζονται
Οι ελληνικοί προορισμοί με τη μεγαλύτερη αύξηση απευθείας ξενοδοχειακών προκρατήσεων το 2025
Στο 8,6% υποχώρησε η ανεργία στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο