Υδρόγειος Ασφαλιστική: Υιοθετεί το λογισμικό διαχείρισης SAS

Τη λύση SAS Capital Planning and Management υιοθετεί η Υδρόγειος Ασφαλιστική και ευθυγραμμίζει την επιχειρηματική στρατηγική με την χρηματοδότηση, τους κινδύνους και την κανονιστική συμμόρφωση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Υδρόγειος Ασφαλιστική αυξάνει το βαθμό ετοιμότητας στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τη συμμόρφωση στο νέο κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιρειών, Solvency II, με την υιοθέτηση της λύσης SAS Capital Planning and Management (CPnM).

«Η FΗ SAS, ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο του λογισμικού και των Business Analytics, αποτελεί ήδη στρατηγικό συνεργάτη της Υδρογείου. Μάλιστα, το προηγούμενο έτος η εταιρεία εμπιστεύτηκε και επένδυσε στις λύσεις SAS RMfI και SAS Market Risk προκειμένου να συμμορφωθεί με τους πυλώνες I και IIΙ του Solvency II», σημειώνει η εταιρία. 

Η εταιρία υποδεικνύει ότι ένα από τα κρίσιμα σημεία που χρήζουν της προσοχής των ασφαλιστικών εταιριών για την 1η Ιανουαρίου του 2016, ημέρα εφαρμογής της νέας οδηγίας, είναι ο δεύτερος πυλώνας και κυριότερα η “Εκτίμηση ιδίου Κινδύνου και Φερεγγυότητας” (Own Risk and Solvency Assessment - ORSA). Πρόκειται για την αποτύπωση και εκτίμηση των κινδύνων που διατρέχει μια ασφαλιστική εταιρεία και η επίπτωσή τους στη φερεγγυότητα της εταιρείας. 

«Το ORSA αποτελεί ένα σημαντικό μέρος του πλαισίου Solvency II, επειδή αποτελεί ευκαιρία για κάθε εταιρεία να δείξει πραγματικά ότι αντιλαμβάνεται τους κινδύνους που διατρέχει, τους ποσοτικοποιεί και χρησιμοποιεί αυτή τη γνώση στη διαδικασία λήψης αποφάσεων ώστε να κάνει περισσότερο αποτελεσματική τη λειτουργία της. Προκειμένου η Υδρόγειος να συμμορφωθεί με τον δεύτερο πυλώνα και το ORSA, αποφάσισε να επενδύσει στη λύση CPnM», προσθέτει. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η λύση SAS Capital Planning and Management αποτελεί ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον για τη διαχείριση, την αξιολόγηση και τον υπολογισμό της κεφαλαιακής επάρκειας, καλύπτοντας πλήρως τις κανονιστικές απαιτήσεις της ORSA. Με την υιοθέτησή της, η Υδρόγειος κατανοεί καλύτερα και αποδοτικότερα τα διαφορετικά προφίλ του κινδύνου. Στη συνέχεια είναι σε θέση να ευθυγραμμίζει τη στρατηγική και τους στόχους της με τη χρηματοδότηση, τον κίνδυνο και την κανονιστική συμμόρφωση. Επίσης, βελτιώνει σημαντικά την αποδοτικότητά της επιτρέποντας στο προσωπικό να εξάγει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τις απαραίτητες κανονιστικές αναφορές για τις ανάγκες τόσο των στελεχών όσο και των ρυθμιστικών αρχών, ενισχύοντας έτσι την εσωτερική επιχειρηματική πληροφόρηση».

Επιπρόσθετα, το προ-ρυθμισμένο πλαίσιο υπολογισμού της κεφαλαιακής επάρκειας περιλαμβάνει προκαθορισμένα πρότυπα, τα οποία ενημερώνονται με δυναμικό τρόπο. Η εν λόγω λύση διασφαλίζει για την Υδρόγειο συνοχή, διαφάνεια και ικανότητα ολοκληρωτικού ελέγχου. Επιπρόσθετα, η λύση προσφέρει εγγενή ενοποίηση με την υπόλοιπο λύση της SAS, Risk Management for Insurance, που καλύπτει του Πυλώνες 1 και 3 του Solvency II.

Ο κ. Σταυρινουδάκης, Δ/ντης Υπηρεσιών της SAS επισημαίνει ότι: «Η αυξημένη πολυπλοκότητα της ασφαλιστικής αγοράς απαιτεί μία ολοκληρωμένη προσέγγιση στη διαχείριση του ρίσκου. Η λύση SAS Capital Planning and Management βοηθάει τους ασφαλιστές να συμμορφωθούν με τις ποσοτικές πτυχές της ORSA, ενώ παράλληλα τους επιτρέπει να καλύψουν τις συνεχώς εξελισσόμενες ανάγκες τους στη διαχείριση και ανάλυση του ρίσκου». 

Δειτε Επισης

Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Ανανωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024
Action Global Communications: Απέσπασε 10 βραβεία Carob και κατέκτησε την πρωτιά στην κατηγορία Digital με 3 χρυσά βραβεία
Συνεχίζονται οι διαλέξεις της ΕΚΚ σε σχολεία στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Όραμα και αριστεία στην 15η τελετή αποφοίτησης
ΠΔΣ: Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις βασικές αρχές που διέπουν το δικηγορικό λειτούργημα
GNOMI Integrated Communications: Κέρδισε την πρωτιά στα Carob Awards 2024
Επιχειρηματική ανάπτυξη με τις ευλογίες… της ΤΝ
Georgios Leontaris: Στρατηγικές διαχείρισης επενδύσεων στο κύμα των παγκόσμιων αλλαγών