Συνεχείς επαφές του Πρωθυπουργού με κυβερνητικά στελέχη
18:47 - 14 Ιουλίου 2015
Αλλεπάλληλες συσκέψεις πραγματοποιούνται τις τελευταίες ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης.
O ανασχηματισμός αναμένεται να γίνει μετά την ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 15 Ιουλίου.
Θα ψηφιστούν τα μέτρα από τη Βουλή και πιθανότατα μετά θα γίνει ανασχηματισμός, υποστήριξε στο Reuters κυβερνητικός αξιωματούχος. Ο ίδιος τόνισε ότι το Αλέξης Τσίπρας δεν θα παραιτηθεί.
Οπως εκτίμησε δεν θα υπάρξει αλλαγή στον κυβερνητικό συνασπισμό παρά το ότι αναμένονται απώλειες στην ψηφοφορία από τις τάξεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός έχει μπαράζ επαφών με υπουργούς και στελέχη, όπως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης, ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.
Το απόγευμα της Τρίτης 14 Ιουλίου προσήλθε και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ενώ γύρω στις 5:00 το απόγευμα αποχώρησαν ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης και ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.
Με δήλωσή του, την Τρίτη το μεσημέρι, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποσύρει τη συμφωνία, πριν ληφθούν τελικές και οριστικές αποφάσεις στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα είχε και έχει εναλλακτική λύση απέναντι στη συμφωνία» και ότι «το δίλημμα των πιστωτών: συνθηκολόγηση ή καταστροφή, είναι ψεύτικο και τρομοκρατικό και έχει καταρρεύσει στη λαϊκή συνείδηση».
Την Παρασκευή η έγκριση της συμφωνίας Ελλάδας – Δανειστών από την Αυστρία και τη Γερμανία
Η αυστριακή Βουλή αναμένεται να εγκρίνει τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών στην Ολομέλεια της Παρασκευής 17 Ιουλίου, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο αξιωματούχο της αυστριακής κυβέρνησης. Την Παρασκευή 17 Ιουλίου επί της ελληνικής συμφωνίας θα τοποθετηθεί και το γερμανικό Κοινοβούλιο.
Σημειώνεται ότι η συμφωνία για το νέο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας πρέπει να λάβει την έγκριση των Κοινοβουλίων της Ολλανδίας, της Εσθονίας, της Σλοβακίας, της Φινλανδίας και της Γερμανίας.
ΠΗΓΗ: in.gr, euro2day.gr, naftemporiki.gr