Powered by

Νέα παρέμβαση του Λευκού Οίκου για το ελληνικό ζήτημα

Ο Λευκός Οίκος χαιρέτισε την Παρασκευή (10/7) την κατάθεση προτάσεων από την ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο άφησε την αξιολόγηση στους πιστωτές.

«Έχουμε δει και σίγουρα καλωσορίζουμε την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης», είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Ερνεστ. «Είναι κάτι που εξετάζεται αυτή την ώρα από τους πιστωτές τους. Λέμε εδώ και καιρό, ότι η λύση στις οικονομικές προκλήσεις της Ελλάδας είναι ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων και χρηματοδότησης, που θα βάλει την Ελλάδα πίσω στο δρόμο της ανάπτυξης και της βιωσιμότητας του χρέους», σημείωσε.

Ο εκπρόσωπος επισήμανε ότι αυτό θα επιτρέψει στην Ελλάδα να παραμείνει μέλος της νομισματικής ένωσης της Ευρώπης και τόνισε ότι «πιστεύουμε –όπως άλλωστε και οι Έλληνες – ότι αυτό είναι προς το συμφέρον τους».

Κληθείς να αξιολογήσει την ελληνική πρόταση, είπε ότι αυτό θα το αξιολογήσουν η Ελλάδα και οι πιστωτές της.

«Εμείς απλώς είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε ότι η Ελλάδα έκανε το βήμα να θέσει στο τραπέζι μία συγκεκριμένη πρόταση, και αυτή είναι μία που θα πρέπει να αξιολογήσουν οι πιστωτές της».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 5,16 δις στο 4μηνο-7% πάνω από τον στόχο τα έσοδα από φόρους
Eurostat: Οι Έλληνες εργάστηκαν τις περισσότερες ώρες εβδομαδιαίως στην Ε.Ε. το 2024 (γραφήματα)
Διπλό crash test για Ελλάδα-Στο μικροσκόπιο Fitch και Κομισιόν
Κυκλάδες: Ποιος είναι το «σιωπηλό διαμάντι» που λατρεύουν οι Βρετανοί τουρίστες
Οι πέντε απειλές για την ελληνική οικονομία από τον εμπορικό πόλεμο
Στα €18 δις το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα-Πώς ψωνίζουν οι Έλληνες
Το ιδιωτικό χρέος σε πρώτο πλάνο στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης-Οι σχεδιασμοί
Στο 9% η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάρτιο-Στα 4,28 εκατ. οι απασχολούμενοι
Στην Κομισιόν η έκθεση προόδου για την ελληνική οικονομία-Στο 3,6% η αύξηση των πρωτογενών δαπανών
Προς πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου η Ελλάδα-Το σχέδιο και το μήνυμα σε διεθνείς επενδυτές