Powered by

Γεωργιάδης: Οι τελευταίοι μήνες ήταν καταστροφικοί για την Ελλάδα

Iδιαίτερα ανήσυχος φάνηκε κάνοντας δηλώσεις πριν την έναρξη του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης τονίζοντας ότι οι τελευταίοι μήνες για την Ελλάδα ήταν καταστροφικοί.

Πάντως, στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι βλέπει πλέον προοπτική για συμφωνία, ενώ σημείωσε ότι σταθερή είναι η θέση της Κύπρου δίπλα στην Ελλάδα ενώ θεωρεί πως η χώρα επιβάλλεται να παραμείνει στον σκληρό πυρήνα του ευρώ.

Παράλληλα, ο Χάρης Γεωργιάδης τόνισε: "Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε το ελληνικό αίτημα για πρόγραμμα στήριξης, κάτι που θεωρούμε ότι θα δημιουργήσει προοπτική για τη χώρα".

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι οι επιλογές πρέπει να είναι μακριά από τον λαϊκισμό, τα συνθήματα και τα άκρα. "Πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε λιγότερο στη βάση του συναισθήματος αλλά περισσότερο στη βάση της λογικής και των δύσκολων αλλά αναγκαίων αποφάσεων που δημιουργούν προοπτική" σημείωσε καταληκτικά ο κ. Γεωργιάδης.
 

Δειτε Επισης

Νίκος Παπαθανάσης: Μια ακόμη διεθνής αντικειμενική αναγνώριση η αναβάθμιση από Standard & Poor’s
Νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από S&P-Σε ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές το ελληνικό αξιόχρεο
Στις αγορές για άντληση €250 εκατ. το ελληνικό δημόσιο με δεκαετές ομόλογο
Στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο-«Άλμα» 54,5% στο αέριο, «βουτιά» 23,3% στο λάδι
Στα €5,26 δις το εμπορικό έλλειμμα το πρώτο δίμηνο στην Ελλάδα-Μειώθηκε κατά 5,6%
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι υπέρ της ενιαίας αντίδρασης Ε.Ε. απέναντι στους δασμούς Τραμπ
Πόσο θα επηρεάσουν την Ελλάδα οι δασμοί του Τραμπ-Οι επιπτώσεις στις εξαγωγές, ποιοι κλάδοι επηρεάζονται
Οι ελληνικοί προορισμοί με τη μεγαλύτερη αύξηση απευθείας ξενοδοχειακών προκρατήσεων το 2025
Στο 8,6% υποχώρησε η ανεργία στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο
«Επί ποδός» οι μεγάλοι της πληροφορικής στην Ελλάδα για νέα deals–Οι εξαγορές των μικρών