Powered by

ΚΟΤ: Καλεί τους μαθητές να επισκεφτούν την Κύπρο

Ο Παγκύπριος Μαθητικός Διαγωνισμός Pinterest «Η Κύπρος μας ….αξίζει να την επισκεφτείτε» που είχε προκηρύξει ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού έχει περατωθεί. Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 10 δημοτικά σχολεία από όλη την Κύπρο. 
 

Νικητής του διαγωνισμού ανακηρύχθηκε το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Σπυρίδωνα Λευκωσίας, ενώ τη δεύτερη και την τρίτη θέση έχουν καταλάβει αντίστοιχα το Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου και το Δημοτικό Σχολείο Τσερίου Β΄. 
Κύριος στόχος του διαγωνισμού ήταν η γνωριμία των μαθητών με τον τουριστικό προορισμό «Κύπρος», η αύξηση των επιπέδων περηφάνιας τους για τις ομορφιές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διαθέτει η πατρίδα μας και τέλος,  η εξοικείωσή τους με τη χρήση του διαδικτύου.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού παραχώρησε τιμητικό δίπλωμα σε όλους τους συμμετέχοντες και ο νικητής έλαβε ως έπαθλο μια εκδρομή, με ξενάγηση, για 50 άτομα σε αρχαιολογικό ή άλλο χώρο της επαρχίας του. Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στις 16/6/15 και τα παιδιά επισκέφθηκαν το χωριό Κακοπετριά και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου της Στέγης, η οποία περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. 

Ο ΚΟΤ συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες για τη συμβολή τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται στις κυρίες Άντρη Τσαγκάρη (Δασκάλα Δημοτικής Εκπαίδευσης – Διδακτορική Φοιτήτρια) και Χρύσω Σάββα (Σύμβουλος Επιχειρήσεων) που είχαν αναλάβει το έργο της διευκρίνησης αποριών και τυχόν ερωτημάτων που προέκυπταν, καθώς και της τελικής καταμέτρησης των φακέλων με τις φωτογραφίες (pins).

O ΚΟΤ θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με στόχο τη βαθύτερη εκτίμηση και την καλύτερη γνωριμία του μαθητικού κόσμου με τα μνημεία, τη φύση και τις ομορφιές που προσφέρει η Κύπρος.

 

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Η θετική πορεία την τελευταία διετία και το μεγάλο στοίχημα για τον τουρισμό
Προχωρά με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε κτίριά της η ΑΗΚ-Ο διαγωνισμός και η εκτιμώμενη αξία
Πολυκατοικίες, μονοκατοικίες και μεικτές αναπτύξεις-Στο ζενίθ η αδειοδότηση οικιστικών έργων
Σε ποιες εταιρείες έδωσε πέραν του ενός εκατ. για αγορά υπηρεσιών το κράτος-Οι μεγαλύτερες δαπάνες
Κερδοφορία για Mall of Cyprus και Mall of Engomi
Επιδοτήσεις €10 εκατ. σε επαγγελματίες παραγωγούς και στον αγροτικό κόσμο ορεινών περιοχών
Ξένοι και Κύπριοι επενδυτές για το λιμάνι της Λάρνακας-Το Κατάρ και η παρότρυνση Αλέξη Βαφεάδη
Τράπεζα Κύπρου: Πουλά χαρτοφυλάκιο ΜΕΔ και σχετικών εξασφαλίσεων στην Cerberus Capital Management L.P
ΠΑΣΥΔΙΞΕ: Η σημασία του τουρισμού ως πυλώνα για προώθηση της ειρήνης-Σημαντικός ο ρόλος της Κύπρου
Επενδυτικό ενδιαφέρον για εξαγορά του «Ρόδον» στον Αγρό-Αξιολογείται από το Δ.Σ. της «Πρόοδος»