Ποιοι βραβεύθηκαν στα 4α CIPA International Investment Awards

Εννιά συνολικά βραβεία απονεμήθηκαν στα πλαίσια των φετινών CIPA International Investment Awards hosted by Gold. Οι Third Point, Noble Energy International Ltd, FML Ship Management Ltd , OSM, Emerald Coast Properties Ltd, Μαρινόπουλος A.E., SIB (Cyprus) Ltd και ΤSYS απέσπασαν τα πρώτα οκτώ βραβεία, ενώ ο αείμνηστος Χρύσης Δημητριάδης, ιδρυτής του δικηγορικού οίκου Chrysses Demetriades & Co. LLC, o άνθρωπος που έχει χαρακτηριστεί «πατέρας της νομικής στη σύγχρονη εποχή της κυπριακής ιστορίας», τιμήθηκε με το Lifetime Achievement Αward.

Στόχος της διοργάνωσης ήταν, για ακόμη μια φορά, η επιβράβευση ξένων επενδυτών, εταιρειών και ατόμων, που συνέβαλαν στην ανάδειξη της Κύπρου σε διεθνές επιχειρηματικό κέντρο. Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν άτομα της πολιτικής και πολιτειακής ζωής του τόπου, επιχειρηματίες και  ξένοι επενδυτές.

Tα τέταρτα CIPA International Investment Awards, παρουσίασε η PwC. Χρυσός χορηγός ήταν η Eurobank Cyprus και αργυροί χορηγοί ήταν οι TFI Markets και Chivas Regal Extra. To θεσμό που τελούσε υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, διοργάνωσαν η ΙΜΗ, το περιοδικό Gold και ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA). 

Οι μεγάλοι βραβευθέντες των 4ων CIPA International Investment Awards

Noble Energy International Ltd

To βραβείο παρέλαβε o Country Manager της Noble Energy International Ltd, Gene Kornegay, από τον CEO της PwC Kύπρου, Ευγένιο Ευγενίου και τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργο Λακκοτρύπη.

 

FML Ship Management Ltd


 
To βραβείο παρέλαβε ο Director και General Manager της FML Ship Management Ltd, Sunil Kapoor, από τον αντιπρόεδρο του CIPA, Χρίστο Μαυρέλλη και τον πρόεδρο του CIBA, Φρίξο Σαββίδη.

OSM


Το βραβείο παρέλαβε ο ιδρυτής και κύριος μέτοχος της OSM Group, Bjørn Tore Larsen, από τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων, Μάριο Δημητριάδη και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Εργοδοτών και Βιομηχάνων, Χρίστο Μιχαηλίδη.

Emerald Coast Properties Ltd

Το βραβείο παρέλαβε ο εκπρόσωπος της Emerald Coast Properties Ltd, Roman Nikitin, από τον Υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη και τον CEO της Eurobank Κύπρου, Μιχάλη Λούη.

Μαρινόπουλος A.E.


Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρίας Μαρινόπουλος Α.Ε. ο γενικός διευθυντής της Carrefour Κύπρου, Thierry Noyer, από τον πρόεδρο του CIPA, Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη και τον πρόεδρο του ΚΕΒΕ, Φειδία Πηλείδη.

SIB (Cyprus) Ltd

Το βραβείο παρέλαβε ο πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος του Δ.Σ. της Sberbank CIB, Maxim Poletaev από την πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, Δήμητρα Καλογήρου και τον CEO του Λαϊκο Cosmos Trading, Βασίλης Πετρίδης.
 

TSYS


Το βραβείο παρέλαβε ο Managing Director, Prime Licensing και Group Executive, Jaffar Agha-Jaffar από τον CEO of TFI Markets Λούκα Μαραγκό και ο Πρόεδρος του ΧΑΚ, Μάριος Πηλαβάκης.

Χρύσης Δημητριάδης

Ο αείμνηστος Χρύσης Δημητριάδης, τιμήθηκε για τη συνολική συνεισφορά του στον τομέα της
νομικής και τη συμβολή του ως πρωτεργάτης στην ανάπτυξη της Κύπρου ως επιχειρηματικό
κέντρο. Το βραβείο παρέλαβε ο εγγονός του Χρύση Δημητριάδη και συνέταιρος στο
δικηγορικό οίκο Chrysses Demetriades & Co. LLC από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

 

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Η θετική πορεία την τελευταία διετία και το μεγάλο στοίχημα για τον τουρισμό
Προχωρά με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε κτίριά της η ΑΗΚ-Ο διαγωνισμός και η εκτιμώμενη αξία
Πολυκατοικίες, μονοκατοικίες και μεικτές αναπτύξεις-Στο ζενίθ η αδειοδότηση οικιστικών έργων
Σε ποιες εταιρείες έδωσε πέραν του ενός εκατ. για αγορά υπηρεσιών το κράτος-Οι μεγαλύτερες δαπάνες
Ανεβάζουν χειρόφρενο οι εργαζόμενοι της «Larnaca Public Transport»-Προχωρούν σε 24ωρη απεργία
Κερδοφορία για Mall of Cyprus και Mall of Engomi
Επιδοτήσεις €10 εκατ. σε επαγγελματίες παραγωγούς και στον αγροτικό κόσμο ορεινών περιοχών
Ένατος αγώνας δρόμου ΑΛΦΑΜΕΓΑ RUN AS ONE στις 20 Οκτωβρίου και με στόχο να σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ συμμετοχών
Ξένοι και Κύπριοι επενδυτές για το λιμάνι της Λάρνακας-Το Κατάρ και η παρότρυνση Αλέξη Βαφεάδη
Τράπεζα Κύπρου: Πουλά χαρτοφυλάκιο ΜΕΔ και σχετικών εξασφαλίσεων στην Cerberus Capital Management L.P