Powered by

YΠΟΙΚ: Στη σωστή κατεύθυνση το νέο αίτημα της Ελλάδας

Μήνυμα συγκρατημένης αισιοδοξίας πως μέσα από αυτή την προοπτική μπορούν να αποφευχθούν οι κίνδυνοι και να πάει η Ελλάδα μπροστά έστειλε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης. 

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι «θεωρώ πως η υποβολή αιτήματος εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης για νέο πρόγραμμα στήριξης είναι πολύ σημαντική, αλλά είναι και μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση». 

Tόνισε ότι «θέλουμε να διασφαλίσουμε την παρουσία της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, στο σκληρό πυρήνα της ΕΕ, θέλουμε να αποφευχθούν σοβαρότατοι κίνδυνοι, αλλά και οδυνηρές συνέπειες τις οποίες ο ελληνικός λαός ήδη υφίσταται.  Ξέρουμε πως ένα κράτος δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα εκτός διεθνών αγορών και εκτός προγράμματος στήριξης, διότι αυτό αναπόφευκτα θα το οδηγούσε σε οικονομικό αδιέξοδο και θεωρούμε πως μέσα από ένα καλά δομημένο πρόγραμμα στήριξης, το οποίο δεν θα επικεντρώνεται στις φορολογίες και τις επιβαρύνσεις αλλά στη μεταρρύθμιση και τις κινήσει εξυγίανσης, μπορεί να δημιουργηθεί ξανά προοπτική για τη χώρα». 

Ο Υπουργός σημείωσε ότι  «ξέρουμε πως έχει ήδη δημιουργηθεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην Ελλάδα για τους Έλληνες πολίτες. Θέλω, όμως, σήμερα να στείλω ένα μήνυμα συγκρατημένης αισιοδοξίας πως μέσα από αυτή την προοπτική μπορούν να αποφευχθούν οι κίνδυνοι και να πάει η χώρα μπροστά». 

 «Η Κύπρος, σε αυτό το πλαίσιο που συνοψίζει τη θέση που ανέκαθεν εξέφραζε σε σχέση με το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, θα δράσει και στο Γιούρογκρουπ και στο επίπεδο των εθνικών διαδικασιών που θα πρέπει να ακολουθήσουν, αλλά και εντός του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, στον οποίο επίσης εκπροσωπείται», κατέληξε ο Υπουργός. 

 

Δειτε Επισης

Στρατηγικό σχέδιο ΚΑΠ 2023-2027: Προκυρήσσεται η παρέμβαση για επενδύσεις μεγάλης κλίμακας
Αναβάθμιση από Capital Intelligence στο BBB-Συνεχιζόμενη βελτίωση στα δημόσια οικονομικά
Κώστας Κουμής: Η θετική πορεία την τελευταία διετία και το μεγάλο στοίχημα για τον τουρισμό
Προχωρά με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε κτίριά της η ΑΗΚ-Ο διαγωνισμός και η εκτιμώμενη αξία
Πολυκατοικίες, μονοκατοικίες και μεικτές αναπτύξεις-Στο ζενίθ η αδειοδότηση οικιστικών έργων
Σε ποιες εταιρείες έδωσε πέραν του ενός εκατ. για αγορά υπηρεσιών το κράτος-Οι μεγαλύτερες δαπάνες
ΧΑΚ: Ενώπιον σημαντικών μηνιαίων κερδών 5,7% μια χρηματιστηριακή συνάντηση πριν από το τέλος του μήνα
Κερδοφορία για Mall of Cyprus και Mall of Engomi
Ξένοι και Κύπριοι επενδυτές για το λιμάνι της Λάρνακας-Το Κατάρ και η παρότρυνση Αλέξη Βαφεάδη
Τράπεζα Κύπρου: Πουλά χαρτοφυλάκιο ΜΕΔ και σχετικών εξασφαλίσεων στην Cerberus Capital Management L.P