ΕΒΕ Πάφου: Προωθεί επενδυτικό ταμείο 2 δισ. ευρώ

Επενδυτικό ταμείο ύψους 2 δισ. ευρώ προωθεί το ΕΒΕ Πάφου. Το νέο επενδυτικό ταμείο με την επονομασία «Πάφος Αφροδίτη 5 star communities fund» θα λειτουργήσει ως πηγή άντλησης πόρων για την δημιουργία έργα τουριστικής ανάπτυξης όπως γήπεδα γκολφ, θεαματικά πάρκα και ιατρικά κέντρα.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου και του Δ.Σ. της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου και του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων Ανδρέας Δημητριάδης, ανέφερε πως «το επενδυτικό ταμείο σκοπό έχει να ικανοποιήσει τις κεφαλαιουχικές ανάγκες ήδη αδειοδοτημένων έργων Κύπριων ιδιοκτητών στην περιοχή της Πάφου, τα οποία όμως δεν έχουν την απαραίτητη ρευστότητα για την υλοποίηση τους». 

Όπως σημείωσε ο κ. Δημητριάδης, το ταμείο θα επενδύσει στην υλοποίηση τουλάχιστον τεσσάρων έργων τα οποία όμως δεν θα είναι ανταγωνιστικά μεταξύ τους, δηλαδή δεν θα προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες. «Φυσικά, η επιλογή των έργων θα γίνει με βάση τα συμφέροντα των στρατηγικών επενδυτών». Στο παρόν στάδιο το ΕΒΕ Πάφου βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στην Πάφο. Πρόκειται για 10 εταιρίες που προωθούν διάφορα έργα στην επαρχία Πάφου πέραν των 300 εκατ. ευρώ, όπως γήπεδα γκολφ, θεαματικά πάρκα και ιατρικά κέντρα.

«Σημαντικό πλεονέκτημα του επενδυτικού ταμείου αποτελεί ο σχεδιασμός για εισαγωγή του, μετά από δύο περίπου χρόνια, σε χρηματιστήριο του εξωτερικού, όπως Σανγκάη και Νέα Υόρκη», υπογράμμισε ο κ. Δημητριάδης. 
Σκοπός της προδιαγραφής αυτής, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου, είναι να καταστεί το ταμείο πιο ελκυστικό για τους ξένους επενδυτές που δεν θέλουν να περιοριστούν σε τοπικό επίπεδο. Ο κ. Δημητριάδης δήλωσε ότι ήδη υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον από το εξωτερικό και πως οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν σε τέσσερις –περίπου- μήνες.

«Από την υλοποίηση των έργων αναμένεται να δημιουργηθούν μέχρι και τρεις χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, βελτιώνοντας σημαντικά την οικονομική κατάσταση της πόλης» κατέληξε ο κ. Δημητριάδης.
Το επενδυτικό ταμείο προωθείται από το ΕΒΕ Πάφου  σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Επενδυτικών Ταμείων, την εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Cisco θυγατρική της Τράπεζας Κύπρου, και στρατηγικούς επενδυτές από το εξωτερικό.

Δειτε Επισης

Πολυκατοικίες, μονοκατοικίες και μεικτές αναπτύξεις-Στο ζενίθ η αδειοδότηση οικιστικών έργων
Ξένοι και Κύπριοι επενδυτές για το λιμάνι της Λάρνακας-Το Κατάρ και η παρότρυνση Αλέξη Βαφεάδη
Σεβασμό στον θεσμό των αρχιτεκτονικών διαγωνισμών ζητά ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων-Ανησυχεί για τις πιέσεις
Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Μένει στις τοπικές Αρχές μέχρι 31 Μαρτίου η αρμοδιότητα για επιτήρηση των επικίνδυνων οικοδομών
Παράταση μεταφοράς ευθύνης ελέγχου επικίνδυνων οικοδομών σε ΕΟΑ ως Μάρτιο 2025-Ομόφωνη πρόταση νόμου
Η εκδήλωση της Cyfield για τη νέα εποχή του κέντρου της Λευκωσίας-Τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)
FIBA EuroBasket 2025: Πώς προχωρούν τα έργα αναβάθμισης του «Σπύρος Κυπριανού»
Πολυκατοικίες και κτίρια γραφείων με εμπνευσμένο σχεδιασμό από την Tor Properties
UBS: Η παγκόσμια αγορά ακινήτων και ο κίνδυνος φούσκας σε 25 μεγαλουπόλεις