Powered by

Smartphone made in Russia με διπλή οθόνη

Η παραδοχή που έχει επικρατήσει είναι ότι τα smartphones πρέπει να έχουν μία μόνο οθόνη. «Γιατί όμως να μην έχουν και μία δεύτερη;», αναρωτήθηκαν οι σχεδιαστές της ρωσικής εταιρείας Yota. 

Και κάπως έτσι εγένετο το YotaPhone 2, ένα smartphone με μία κανονική οθόνη AMOLED και μία δεύτερη στο πίσω μέρος, η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία e-ink που συναντάμε στους e-readers. Και όλα αυτά, υπό την πλατφόρμα του Android.

 

Τα πλεονεκτήματα του e-ink είναι λίγο πολύ-γνωστά: Ξεκούραστη ανάγνωση, όσες ώρες και εάν διαβάζεις, καθαρότατη απεικόνιση (σαν να διαβάζεις χαρτί) ακόμα και κάτω υπό την πιο έντονη ηλιοφάνεια - εκεί δηλαδή όπου οι περισσότερες οθόνες smartphones ουσιαστικά εξαφανίζονται. Επιπρόσθετα, η συγκεκριμένη τεχνολογία καταναλώνει σαφώς λιγότερη ενέργεια. Έτσι, μπορείς να χρησιμοποιείς τη συγκεκριμένη οθόνη για 100 ολόκληρες ώρες με μία μόνο φόρτιση, τη στιγμή που η διάρκεια της μπαταρία 2.500mAh φτάνει τις δύο ημέρες για την εκτέλεση των βασικών λειτουργιών. 

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, βλέπουμε μία εξίσου εντυπωσιακή AMOLED οθόνη 5 ιντσών με υψηλή ανάλυση Full HD 1920x1080 pixels (το οποίο μεταφράζεται σε 442 ppi), τετραπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon στα 2.2 Ghz, 2 GB RAM, καθώς και γυαλί Gorilla Glass 3 και για τις δύο οθόνες.

Η καμπάνια τρέχει ήδη στο Indiegogo και σε 20 ημέρες έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 210.000 ευρώ, τη στιγμή που το αρχικό απαιτούμενο κεφάλαιο ήταν τα 44.000 ευρώ. Τα πρώτα YotaPhone 2 θα φτάσουν στα χέρια των crowdfunders τον προσεχή Αύγουστο.
Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου