Medochemie: Σεβασμός στον πλανήτη Γη

Με σύνθημα «Κάνε το καλό… και μην το ρίξεις στο γιαλό», το προσωπικό της Medochemie ανέλαβε δράση για τον καθαρισμό της παραλίας του Αγίου Τύχωνα, σε συνεργασία με την κοινότητα του Αγίου Τύχωνα.

Η πρωτοβουλία του προσωπικού της Medochemie, ενισχύει την περιβαλλοντική ευαισθησία  της εταιρείας και ενδυναμώνει τις προσπάθειες,  που καταβάλλει η Φαρμακοβιομηχανία για τη προστασία του πλανήτη. 

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης Ενέργειας Χριστάκης Σεργίδης, δήλωσε στη διάρκεια της εκδήλωσης, ότι «τα δικά μας σκουπίδια που πετάμε ή αφήνουμε απερίσκεπτα στις παραλίες, όπως τα πλαστικά, τα αποτσίγαρα, τα αλουμινένια τενεκεδάκια και οι γυάλινες μπουκάλες, αποτελούν σήμερα σοβαρή απειλή για το ευαίσθητο οικοσύστημα μας». 

Τα σκουπίδια αυτά που περικλείουν επικίνδυνες χημικές ουσίες καταλήγουν στην θάλασσα και μολύνουν τα ψάρια που στη συνέχεια μέσω της τροφικής αλυσίδας καταλήγουν στον άνθρωπο, σημείωσε ο κ. Σεργίδης.

Στη Μεσόγειο πρόσθεσε, έχει υπολογιστεί ότι γύρω στις δέκα χιλιάδες ψάρια πεθαίνουν καθημερινά εξ αιτίας των πλαστικών, είτε γιατί αιχμαλωτίζονται σε αυτά, είτε γιατί τα τρώνε και πνίγονται.

Τα αποτσίγαρα επίσης υπογράμμισε ο κ. Σεργίδης, που έχουν από 10 - 12 χρόνια διάρκεια αποσύνθεσης στην φύση, εκχύνουν χημικές ουσίες  που είναι επικίνδυνες τόσο για τα ψάρια  όσο και για τα θαλάσσια φυτά. Ένα αποτσίγαρο μπορεί να προκαλέσει ρύπανση σε 40 λίτρα νερού. Επομένως, οι παραλίες δεν πρέπει να μετατρέπονται σε σταχτοδοχεία.

Ο πλανήτης Γη είναι το μοναδικό μας σπίτι και οφείλουμε να το σεβαστούμε. Τα παιδιά μας, κατέληξε ο κ. Σεργίδης, χρειάζονται καθαρές παραλίες και ένα υγιές οικοσύστημα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πριν από την εκδήλωση καθαρισμού της παραλίας προηγήθηκε ποδηλασία, όπου οι συμμετέχοντες έστειλαν το μήνυμα «ποδηλατώντας προστατεύουμε την υγεία μας και το περιβάλλον».

Όπως σημείωσε η εταιρεία, πέραν των δεκάδων εθελοντών και του προσωπικού της Medochemie που ανέλαβαν δράση για τον καθαρισμό της παραλίας, την εκδήλωση στήριξαν o κοινοτάρχης του Αγίου Τύχωνα Γιώργος Στυλιανού και η Πολιτιστική Λειτουργός κα. Τζιούλη Ιωάννου.

Δειτε Επισης

ΕΚΟ Κύπρου: Στον πρώτο νικητή του νέου EKO Smile App διαγωνισμού τα κλειδιά της Mercedes-Benz GLA 180
Deloitte ποδηλατικός γύρος Λεμεσού: Εκατοντάδες ποδηλάτες κατέκλυσαν τους δρόμους της πόλης
Κύπριος επιχειρηματίας στηρίζει εμβληματική μουσική παράσταση που ανεβαίνει στο Ηρώδειο για καλό σκοπό
Εννέα κορυφαίοι αθλητές ενώνουν δυνάμεις με το Simba Animal Aid Cyprus και τη φωτογράφο Μαρίνα Σιακόλα
Ομαδική έκθεση «Metamorphosis» στο ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο
Ελληνική Τράπεζα και PwC Cyprus γιόρτασαν τη γυναίκα στη Διπλωματία στην αυλή του Hamam Omeye (pics)
Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου στο American Medical Center-Μάγεψε ασθενείς και προσωπικό(pics)
«Λύμπια Καλοκαίρι 2024» powered by Epic... Ένα Epic μουσικό καλοκαίρι ξεκινάει με υπέροχες συναυλίες
Le Sundeck Robuchon: Το εντυπωσιακό Grand Opening Summer Party
Μαγευτικές καλοκαιρινές βραδιές κινηματογράφου στη Lidl Food Academy