Παρουσιάζουν έργα στον Πρόεδρο οι Παφίτες

Δύο σημαντικά έργα που έχουν ωριμάσει σχεδιαστικά και χρειάζονται χρηματοδότηση για να ξεκινήσουν αναμένεται να προβάλει κάθε Δήμος της Επαρχίας Πάφου ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη κατά την επίσκεψη του στην Πάφο.

Από πλευράς Δήμου Πάφου θα προβληθούν έργα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης και κυρίως το έργο της ανάπλασης του εμπορικού παραδοσιακού κέντρου και της πλατείας Κένεντυ με προεκτιμημένο κόστος 5.735.000 Ευρώ καθώς και η σύνδεση και ανάδειξη των πλατειών γύρω από το δημόσιο κήπο με προεκτιμημένο κόστος 2.300.000 Ευρώ.

Στην περίπτωση του Δήμου Γεροσκήπου η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου Γεροσκήπου με προεκτιμημένο κόστος 1.200.000 Ευρώ και η κατασκευή στην τελική του μορφή του κόμβου της Λεωφόρου Μακαρίου του Γ’ και της οδού Ιπποκράτους ως προαπαιτούμενου του πολεοδομικού έργου της Β’ Φάσης της βελτίωσης της λεωφόρου Μακαρίου του Γ’ με προεκτιμημένο κόστος 300.000 ευρώ.

Στα έργα που θα προβάλει ο Δήμος Πέγειας περιλαμβάνεται η αποκατάσταση του παλαιού σχολείου και η μετατροπή του σε αίθουσα χρήσεων και δημοτική βιβλιοθήκη.

Το έργο προωθείται στο πλαίσιο του προγράμματος  Αγροτική Ανάπτυξης 2007- 2013 και το κόστος υπολογίζεται στα 2.000.000 Ευρώ. Προωθείται επίσης η στελέχωση του σταθμού ασθενοφόρου .

Για τον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς προωθούνται τρία έργα. Η ανακαίνιση εξωραϊσμός του παλαιού διατηρητέου κτιρίου και η ανέγερση υπαίθριου αμφιθεάτρου με προεκτιμημένο κόστος 1.800.000 Ευρώ. Επίσης, η ανέγερση του πολυδύναμου κέντρου Τρίτης Ηλικίας με συγχρηματοδότηση από τα Ταμεία της ΕΕ,της περιόδου 2007- 2013 με προεκτιμημένο κόστος 2.300.000 Ευρώ, και η αναβάθμιση του κατασκηνωτικού χώρου Πόλης Χρυσοχούς, με προεκτιμημένο κόστος 1. 300.000 Ευρώ.

Στην συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν και ώριμα ή και υπό ωρίμανση έργα ιδιαίτερης σημασίας πέραν των τοπικών ορίων, όπως η επέκταση του νέου δικαστικού μεγάρου με προεκτιμημένο κόστος 5,7 εκ. Ευρώ, η Γ ‘ Φάση του νέου αστυνομικού σταθμού Πάφου με προεκτιμημένο κόστος 4,6 εκ. Ευρώ και όσον αφορά στο Βόρειο παρακαμπτήριο δρόμο της Γεροσκήπου, το τμήμα στα όρια του Δήμου και του Κοινοτικού συμβουλίου Κονιών με προεκτιμημένο κόστος 5,7 εκ. Ευρώ στο οποίο περιλαμβάνεται και το κόστος των απαλλοτριώσεων.

Θα συζητηθεί επίσης μέσω του προϋπολογισμού της Αρχής Λιμένων, το θέμα των προβλητών και της πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων στα λιμανάκια Λατσιού και Πάφου.

Στην ίδια συνάντηση αναμένεται να συναντηθούν και άλλα έργα για τα οποία οι παράγοντες της Επαρχίας ζητούν τη στήριξη της Κυβέρνησης όπως το υπολειπόμενο τμήμα του δρόμου αερολιμένα Πάφου τουριστικής περιοχής, η ολοκλήρωση και η έναρξη εφαρμογής του διαχειριστικού σχεδίου του Ακάμα, η επίσπευση της ετοιμασίας των μελετών  για το τμήμα του νέου δρόμου από τα όρια Πάφου μέχρι τον Κόλπο των Κοραλίων καθώς επίσης η επίσπευση της αδειοδότησης μεγάλων αναπτύξεων στην περιοχή Πόλης Χρυσοχούς και οι αναγκαίες τροποποιήσεις που θα πρέπει να γίνουν στο τοπικό σχέδιο σε σχέση με την τουριστική ανάπτυξη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ξένοι και Κύπριοι επενδυτές για το λιμάνι της Λάρνακας-Το Κατάρ και η παρότρυνση Αλέξη Βαφεάδη
Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Μένει στις τοπικές Αρχές μέχρι 31 Μαρτίου η αρμοδιότητα για επιτήρηση των επικίνδυνων οικοδομών
Παράταση μεταφοράς ευθύνης ελέγχου επικίνδυνων οικοδομών σε ΕΟΑ ως Μάρτιο 2025-Ομόφωνη πρόταση νόμου
Η εκδήλωση της Cyfield για τη νέα εποχή του κέντρου της Λευκωσίας-Τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)
FIBA EuroBasket 2025: Πώς προχωρούν τα έργα αναβάθμισης του «Σπύρος Κυπριανού»
Πολυκατοικίες και κτίρια γραφείων με εμπνευσμένο σχεδιασμό από την Tor Properties
UBS: Η παγκόσμια αγορά ακινήτων και ο κίνδυνος φούσκας σε 25 μεγαλουπόλεις
Μισός αιώνας κύρους και καινοτομίας: Η Pafilia Property Developers στην κορυφή της κατασκευαστικής αριστείας
Εκδήλωση Cyfield: Η νέα εποχή του κέντρου της Λευκωσίας