Πολλές αγορές αλλά χαμηλότερης αξίας

Μικρή αύξηση παρατηρείται σε όλους τους τομείς πληρωμών με κάρτες, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της JCC για το Μάιο 2015. Αύξηση παρουσιάζουν οι δαπάνες τουριστών στην Κύπρο, ενώ οι Κύπριοι δαπανούν περισσότερα χρήματα αλλά σε μικρότερης αξίας συναλλαγές.

Συγκεκριμένα, οι αγορές τουριστών στην Κύπρο για το Μάιο 2015 ανήλθαν στα €68,9 εκατ. σημειώνοντας 9% αύξηση, ενώ ο αριθμός των συναλλαγών αυξήθηκε κατά 13%.

Παράλληλα, παρατηρήθηκε οριακή αύξηση κατά 1% στην αξία των συναλλαγών. Αυτό σε συνδυασμό με την αύξηση στον αριθμό των συναλλαγών από Κυπρίους καταναλωτές εντός της χώρας κατά 6% υποδεικνύει ότι οι Κύπριοι, για τον μήνα Μάιο, κάνουν περισσότερες αγορές αλλά χαμηλότερης αξίας. Επίσης, οριακή αύξηση 1% σημειώθηκε στις εγχώριες κάρτες που χρησιμοποιήθηκαν στο εξωτερικό.

Γενικότερα, για το πρώτο πεντάμηνο του 2015, ο μέσος όρος συναλλαγών κινείται σε χαμηλότερο επίπεδο. Αναφορικά με τις αγορές των τουριστών, η μείωση είναι 7%, ενώ ο μέσος όρος συναλλαγών των Κυπρίων στην Κύπρο σημειώνει πτώση 3%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της JCC οι Κύπριοι δαπανούν περισσότερα λεφτά στα καταστήματα ρούχων, υποδημάτων και αξεσουάρ, στις υπεραγορές και σε εστιατόρια, μπαράκια και catering. Μείωση παρουσιάζεται στις δαπάνες για πληρωμή κρατικών λογαριασμών, βενζίνης και σε οργανισμούς κοινής ωφελείας.

Δειτε Επισης

Επαναπιστοποίηση Υπεραγορών Αλφαμέγα και Bean Bar ως Great Place To Work®
Αγρότης: Επεκτάθηκε με νέο μεγάλο κατάστημα στην περιοχή ΓΣΠ
Γ. Τσακκιστός: Δεν έχει βοηθήσει τους καταναλωτές το «e-kalathi»... Γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα μαζικής αναθεώρησης τιμών
Σε αρχηγό αστυνομίας και γραμματεία του Υπουργικού η έκθεση για Takata-Οι οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας
Στη δημοσιότητα το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τους Takata-Διαβάστε αυτούσια την έκθεση
Γ. Παπαναστασίου: Στηρίζει την στρατηγική Κομισιόν για αμοιβαία επωφελή εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ η Κύπρος
Διάλογος Κομισιόν με επιχειρήσεις για τους κανόνες καταγωγής των προϊόντων
Δεκαπέντε χρόνια Leroy Merlin στην Κύπρο-Το όραμα και οι δεσμοί με τα κυπριακά νοικοκυριά και επαγγελματίες
Ανέβασε στροφές το λιανικό εμπόριο-Οι τομείς με τη μεγαλύτερη αύξηση σε τζίρο και αξία
Andrew Bird: Συναρπαστικό βήμα στην καριέρα μου η Remedica-Τα πλάνα και το όραμα του νέου CEO