Powered by

Ελλάδα: Διαφορετικές οι προσεγγίσεις ως προς την επίλυση

Είχαμε μια εποικοδομητική συνομιλία και ήταν εξαιρετικά φιλικό το κλίμα, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος της συνάντησης με τον Γερμανό ομόλογό του.

Συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πραγματοποίησε στο Βερολίνο, τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. 

 

«Είχαμε μια εποικοδομητική συνομιλία με τον Σόιμπλε», δήλωσε ο Γιανης Βαρουφάκης εξερχόμενος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνάντησή του με τον γερμανό ομόλογό του. Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι οι συνομιλίες έγιναν σε «εξαιρετικά φιλικό και παραγωγικό» κλίμα και ήταν πολύ χρήσιμες.

Ερωτηθείς αν έγιναν κάποιες υποχωρήσεις ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι «δεν διαπραγματευθήκαμε!». Μετά τη συνάντηση κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι «βρέθηκε κοινός τόπος ως προς τη δομή του προβλήματος, όμως υπήρξαν διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς τον τρόπο επίλυσης του ελληνικού προβλήματος». Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο κ. Βαρουφάκης τόνισε στον ομόλογό του ότι «δεν ήρθα εδώ για να διαπραγματευθώ μία λύση που θέλετε εσείς. Δεν θα διαπραγματευθώ τις δικές σας θέσεις». Επίσης, ο Έλληνας Υπουργός φέρεται να ανέφερε στον κ. Σόιμπλε ότι «ήρθε η ώρα να αναλάβουν οι πολιτικές ηγεσίες τις ευθύνες τους» για να συμπληρώσει ότι «οι ηγεσίες της Ευρωζώνης πρέπει να δώσουν λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο εκπρόσωπος Tύπου του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας γνωστοποίησε ότι δεν θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση.

Η συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πραγματοποιήθηκε δύο 24ωρα πριν από την τριμερή σύσκεψη που συμφώνησαν να έχουν την Τετάρτη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
Πηγή: tovima.gr

Δειτε Επισης

Ελλάδα: Τι σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το 2025 και μετά
DBRS: Αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2024
Ελλάδα: Άντλησε από τις αγορές κοντά στα 9 δις ευρώ από την αρχή του έτους
Στοίχημα για την ελληνική οικονομία η πιστωτική επέκταση των τραπεζών
Στις αγορές με δεκαετές ομόλογο το ελληνικό δημόσιο-Στόχος η άντληση €250 εκατ.
Πώς θα κινηθεί η ελληνική οικονομία έως το 2028
Moody’s: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας-Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο Ba1
Ελκυστικό το... story των ελληνικών τραπεζών-Οι θετικές προοπτικές για τον κλάδο
Από ευνοϊκότερο έδαφος ξεκινά το 2025 για την ελληνική οικονομία και τον προϋπολογισμό
DBRS: Αναβάθμισε σε θετικές από σταθερές τις προοπτικές για τις καταθέσεις Eurobank και Εθνικής